我和鄰居大姐姐的故事(20)

1001 回覆
277 Like 2 Dislike
唔會呀 我係入ocamp之前嗰個位停咗一段時間
之前都有keep住睇
真心覺得大麻撚內心戲好似少咗
條𡃁妹又幾過癮
Push
應該有下文
推推
推推
山區
係幾過癮
唔…
我又冇特別寫多寫少
反正係果兩年佢身邊冇咁多事冇乜嘢寫
之後大學有啲位會寫詳盡啲
(男) 人之常情
都算係
情意結
綠茶巴
五百五十五

我同個阿伯侍應吹多陣水,食埋個餐蛋飯,就起程返Hall。

老實講,個餐蛋飯其實就一般般喇,但係夠平,而且個阿伯侍應又好傾,下星期我應該都會再黎幫襯。

返到Hall都時間尚早,都仲未夠九點,不過都因為仲早,所以秋兒姐姐都仲未落堂。

我其實好掛住佢,而我相信佢都好掛住我,但我地兩個都好忙,所以今日我地全日都係用短訊傾過幾句計。

唉。

「阿熙,食左飯未啊?」問我既係我既好同房阿威。

「食撚左喇。」食果陣仲見到個自己補習個濕鳩學生妹添。

「下次搵晚一齊食吖。」阿威道。

「好啊,搵晚我唔駛補習吖。」話雖如此,但我應該冇乜邊一晚係唔駛補習。

「係喎,聽講話遲啲會搞層聚。」

「層聚?」

「係啊,好似話諗住搞糖水會,成層既人一齊出去common果度飲下糖水,吹下水咁。」阿威答。

好似幾得意。

「幾時?」

「都未約實,可能下星期搵一晚啩。」阿威聳聳肩。

夜晚啊…

咁咪即係好大機會撞左我補習?

唉呀,諗住如果有時間就參加下玩下添。

「吖,女朋友打黎!」阿威既電話響,佢望一望個電話就接聽起黎:「老婆~係啊…響hall囉!……好掛啊!」

嘩屌。

聽到好撚骨痺啊。

由佢地既對話睇黎,阿威女朋友一定係好小鳥依人咁既樣。

不過話就話聽得我呢個外人好肉麻,但佢地兩個咁樣相處都幾好吖……

好過我而家……

我都好想同秋兒姐姐傾電話……

唔駛好似佢地講得咁肉麻、咁骨痺架,比我聽到秋兒姐姐把聲就足夠架喇……

唉,灰……

……

唔得。

余正熙,你唔可以咁幼稚,你知道秋兒姐姐都好掛住你,但佢而家咁忙都係為左生活同埋未來外母既湯藥費,冇得投訴。

唯有同自己講聲加油喇。

我就咁攤響床上面聽佢地傾電話,中間都試過有人唔敲門就走入黎搵阿威打機(但見到佢講緊電話就出返去),睇黎條仆街響hall既人緣都唔錯喎。

等左唔知幾耐,秋兒姐姐終於send左個短訊黎:“我落堂喇”

我唔似阿威咁open,有人響隔離都可以旁若無人咁同女朋友傾電話,於是我拎起個電話出房行去後樓梯度打比佢。

我同秋兒姐姐隔左一日冇聽到大家既聲音,我感覺到我地兩個都好掛住對方,不過秋兒姐姐響街唔方便講太耐電話,我地淨係傾左陣就收線。

後尾佢返到屋企之後又send左個短訊比我,之後佢就要備課同照顧下未來外母,所以我地呢一晚都冇再講過電話。

我只係傾左一陣就返入房,同阿威滿面風騷咁傾電話真係好大對比。

算喇,唔好羨慕人地,每對情侶都有佢地唔同既相處方式。

我沖完涼之後條仆街終於傾完。

我吹完頭之後攤左響床上面休息。

條友坐左響床上面突然間問我:「喂,你有冇諗住上莊呀?」

「你指Cathy媽食飯果陣講果樣野?」我有啲驚訝,阿威唔係咁撚戇鳩想上莊吓嘛?

「係呀。」

我本來想直接屌佢戇鳩,但我硬生生忍住,只道:「唔撚上啦,又辛苦又冇錢收。」

我算講得好客氣架喇。

「噢,你唔諗住燃燒下青春?」

「錢都冇,燃你老味咩!」

雖然唔知點解Cathy好想推啲組仔女上,但我真係冇時間同心機玩呢啲吃力不討好既野。

之後我地傾下計,佢突然問我玩唔玩啲咩課外活動。

「唔...去選下足球校隊,踢下波咁囉。」我答道。

雖然冇得好似阿必同其他隊友咁踢球會,但踢大學校隊都好過冇喇。

唉,諗起都灰,真係好遺憾。

不過如果真係踢到上甲組,我同阿必仲會唔會有返計傾?

「我都諗住去選,你踢開咩位?」原來阿威都諗住去選拔。

睇佢高大又結實既身型,都估到佢都有做開運動架喇。

「前鋒。」我答返佢問題。

唔知阿威又踢開咩位呢?

(待續)
留名
Push
有文則推
有文
推山區巴
推…
唔通就係個層聚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞