貓糧資料庫(19)

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
都可以比佢試試 佢依家食緊orijen guardian 8
中意佢雞肉成份多隻野都中意食 不過覺得太細粒 佢下下直接吞 (但係好在未試過嘔返出嚟)

之前佢食wildfreedom試食勁大粒 佢又肯咬 又幾中意食
好似大粒糧可以幫下佢預防牙石? 但係唔知邊隻牌子係大粒又成份好好似無乜人會特別講糧既size
未試過大粒嘅糧
條友懶到魚乾肉粒都要整碎d先肯食

不過講到預防牙石 我諗食下d硬少少嘅魚乾應該都得?
我果隻日日拎我隻手黎磨牙
發現咗隻野可能因為唔中意不鏽鋼隻味唔食野
平時係用不鏽鋼碟仔
換咗陶瓷嘅佢食多咗濕!!
建議練開仙既試下轉唔同兜 扁啲闊啲嘅又試下
唔同材質又試下
又真係幾懶
魚乾間唔中都有比 佢幾啖咬碎食哂
平時間唔中比木天蓼佢 佢會狂咬來磨牙
成隻狗咁
有時都會拎我隻手磨 咬下 唔見血個種
我隻貓見到木天蓼又係好興奮
擔黎擔去 十足d狗仔咁
我隻貓都係咁
想問下貓貓有心肌肥厚啱食咩糧
之前同佢body check個醫生話佢唔啱食wellness core
罐頭通常淨係飲水 肉唔食
我有個friend隻貓都係咁 淨係飲湯
佢最後買個baby food blender打到佢變肉汁
我都係,一開始都覺得個grp幾好
後期佢哋自己圍威喂傾都冇乜嘢
但睇唔過眼最近無端端去咗貓糧grp踩場笑死
有冇人有試台灣啲貓糧?
Hero mama、汪貓星球、怪獸部落嗰啲
睇成份好似都唔錯
我都想問 怪獸部落 98%生肉糧 我買左比我兩隻貓仔食
個個咩niff貓舍啲嘢真係咁靚?
我都想幫大佬轉食多啲雞肉嘅罐,
但佢真係可以捱餓完全唔食
而家唯有比啲三文魚+雞嘅罐(thrive同canagan)佢食
隻貓差唔多兩歲 膀胱炎玩左一個月都仲未好
如果宜家轉比佢長食濕糧會唔會有幫助
對上一次拎尿去種菌 隻菌基本上對全部口服藥都有抗藥性
除左一隻高風險既藥
食濕多d水份始終好d
有冇人隻貓食wealtz? 平時係邊到買
一隻貓啱啱一歲 好細食 得2.5kg
另一隻貓 八個月大 3.2kg 食罐好易軟便
加益生菌都無乜改善
因為一隻成貓 另一隻仲係幼貓
但唔想買兩款糧
想問有邊隻罐頭同乾糧介紹
新手養貓 求指教😮‍💨
我都買左包,比佢當零食咁食

呢款有無人試過?買過一包比主子試,好似都啱食
3隻都買過 3隻都ok呀
所以依家食邊隻?
3隻都食緊我哋係乜罐都比佢食 大大話話屋企有10隻牌子 得閒食下a得閒又食下b咁 驚佢食死一隻半隻無得賣就大獲
我以為你講乾糧
乾糧無買過 罐就3間都買過 凍乾就買過汪貓 全部都ok
有無貓糧gp link join
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞