貓糧資料庫(19)

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
我家姐養個隻貓都係食開rc英短糧,貪佢入面有齊英短需要嘅營養,好似咩牛磺酸,對佢地心臟有好處
所以冇咩特別事就唔好轉啦
屋企貓B兩個月大
早晚屋企有人都係餵主食罐既
但係日頭長期冇人就會放貓糧
而家比緊lily's kitchen ,但係睇返excel就話佢碳水好高
睇埋個Excel好似冇幾多款貓糧冇紅字
如果幼貓轉糧既有冇邊款推介
幼貓乾糧我之前餵 orijen kitten
感覺幾好 無軟便問題 隻貓仲好鍾意食
之後同佢轉成貓糧 佢都係鍾意食kitten 多d
搞到轉咗個幾星期糧
佢有魚成分
之前貓貓就係食左一次魚罐即屙
之後再專登比少少佢再試又係即屙
上網見人講就係話魚好易敏感搞到屙
kakato隻主食罐如何 見個表無
大家有無成貓罐罐推薦
Thrive / orijen / wellness core點揀好
乾乾係咪雞好過魚?
1歲左右食親好味小姐罐/湯包即痾
主子食咗一年instinct乾糧+thrive罐
想幫佢轉乾糧試下其他
有無推介邊隻好
請問元朗推介邊到買貓糧
幼貓食緊怪獸部落肉醬罐,佢淨係識舔哂d水份,食唔到啲肉醬係咪應該要幫佢轉糧?
咩事,trilogy貓糧全部斷貨
點捱
Thrive罐
Orijen 同wellness core 乾糧
我大佬都食過 3樣食轉屎尿都靚
咁就算啦 隻隻貓敏感既野都唔同
我反而想知大家既貓平時食野既速度係點

我屋企二隻都唔知係咪嬌生慣養左 通常食幾下就行開 但你捉返去佢又食 有時仲衰要喂先食 平時如果佢一餐飯一個鐘內食完叫快手

我聽我同事講佢個隻係暴風吸入 餐餐都勁快唔洗理

餓狗搶屎 開完放係到唔洗理一陣食完
食食下行開行catwalk 來來回回食個幾2個鐘 又要喂又要陪先食完
鐘意食 溝水 5分鐘左右食哂
麻麻地 不過好餓 15分鐘 有時行兩行先再食
Orijen係咪fit & slim個隻?
啱啱領養咗隻貓 想入貓group thx
我個隻食汪喵營養罐食厭咗,依加royal canine,wellness core同汪喵不停換
佢食唔到啖啖肉個啲,要打爛變糊仔先食(i.e.汪喵餐包)
佢幾中意食凍乾主食,開包裝已經有反應,香到我都想食

不過就算好中意食都要拖開一日食
一開始入屋係唔洗理,秒速清曬
宜家係食1/3之後就行開,但用匙羹餵係會食
有時都係唔想兜野放咁耐先餵佢,最煩係有時佢食到得返一pat乾左係底,要溝水/其他肉泥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞