貓糧資料庫(19)

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
餓佢,我都係咁解決佢
All about pet我買過wellness乾乾有蟲
之後blacklist佢
我餵左幾年,都想講下雞肉款好多肉,魚個d款明顯少肉好多,係咪個牌子本身麻麻
一次過係天下貓貓買咗3包Thrive三文魚喜靈魚1.5kg乾糧,其中一隻貓唔係太食
現放返2包出來,原價$185@,放2包$310,求貓友接收唔使浪費
有蟲未必關舖事 通常都係代理問題 好少舖頭會儲貨
點餓法
試過餓佢半日,佢都係唔食 熬到我比乾糧佢
係咪隻乾糧太香口...變左濕糧味道淡左.. 有冇試汪喵挑咀罐? 呢隻會香口D, 同埋唔好加水住, 佢肯食之後先諗加水
試下用匙更餵? 係佢好肚餓既時候隊去佢鼻度比佢聞, 我有隻係咁 明明同一款味, 有時要追住餵幾下佢先肯自己食, 明明佢可以清盤
佢鐘唔鐘意食肉泥零食? 鐘意既話同濕糧一齊餵, 都係夾硬令佢食多D架咋.....
我隻貓差唔多1歲,之前好多罐都肯食。但近排突然情迷有奶既罐,尤其冰島既山羊奶雞肉罐,非呢隻罐幾乎全部唔肯食,掂都唔掂。每日早午晚一罐都清晒我驚佢唔夠飽,唯有加多餐宵夜乾糧比佢。咁樣會唔會有問題?
我搵過其他有奶既罐佢都唔肯食,有1款奶昔罐都肯食少少,但我估佢食多幾次都唔會肯食。
Touchwood冇肚痾,靚屎
Power Of Nature 呢隻德國乾糧邊度買到呢
見佢好低碳但搵極都冇
仆街我個啲都係咁 .. 又係係依間野訂
請問大家 如果個半月左右大嘅bb貓 餵主食mousse 有冇推薦
我暫時見好似泰國造嘅比較多
貓展買佐好多罐,再比佢試下
希望個衰仔肯食 試罐試到好崩潰
Ching會唔會每日比夠佢卡路里既量佢啊?
食濕糧又食得少,零食又唔敢比太多
唔補乾糧又食唔夠卡路里
我冇刻意計, 因為早出晚歸, 做唔到全濕, 我係早晚一餐濕, 中間乾糧+凍乾放題, 一黎因為貓係胃細, 少食多餐, 二黎我細個隻發育中要食多D
我大個隻4歲一餐濕30g成日食唔晒, 佢食一半隔一陣先再食, 細既半歲一餐30-40g, 有時食剩少少要追住餵就可以清盤, 但我2隻好既係, 都係鐘意食濕糧多過乾
其實乾糧都係擔心飲水唔夠, 大個隻好少飲水, 我會加多少少水係D濕糧度, 而細個隻會自己飲水, 加上佢鐘意咬硬野, 所以我由佢食乾糧
希望ching早日搵岩濕糧
有冇人有興趣一齊團購德罐

另外隨緣出睇下有冇人岩
好似唔見有人講bravo dobby請問有無人知呢隻糧好唔好
見到成份有雞肉粉
收到你唔該哂
pish
原來係熟肉,咁同普通罐冇分別,唔特別吸引
原來係咁
想問下你有冇了解過bullring?
急凍生肉?
以前有餵過急凍生肉糧但太麻煩,同埋佢食嘢好慢,咁嘅天氣感覺好快壞
如果買品牌急凍生肉買大牌子好啲,最好好多鋪頭都有得買,以防缺貨,唔易買嘅話缺貨好煩的,貓又唔係話轉就轉到,腸胃又要適應
咦 咁你而家係homemade定餵緊啲咩糧啊?

以前我隻狗都係餵big dog,因為homemade比例投哂降就轉左big dog覺得品牌生肉糧好方便,唔洗諗比例又健康

最近岩岩開始餵貓b,食貓舍食開rc bb糧,屎又臭屁又臭又飲唔夠水好想轉返生肉糧
我隻狗都係食big dog,狗食嘢簡單好多,唔揀食又腸胃好
之前餵貓嘅急凍生肉都係啲大牌子,primal, Stella個啲
如果唔嫌煩我覺得餵急凍生肉最好,又唔洗煩佢唔飲水,我個陣都唔飲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞