貓糧資料庫(19)

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
之前d雞肉絲粉紅d
依家變咗灰灰地
想入tg gp

想入tg gp thx
我隻貓B而家三個月
反而最鍾意大大啖咬肉
最好成舊肉比佢自己嚼
比啲幼貓慕絲罐佢理都唔理

想問下有冇三文魚幼貓罐推薦
佢唔食得吞拿魚 但係有魚味嗰啲佢勁鍾意
想入tg group

https://t.me/gutgumgut
想問大家有冇聽過一隻凍乾主食糧叫 自然之息 (O'Neill's) 佢寫明話符合AAFCO 見網上面又冇咩資料 想睇下大家有冇買過 分享下
有冇巴絲比貓貓食開 bullring natural 呢隻牌子既生肉??
官網都勁少資料,好多連圖片都未擺上去就賣緊,營養成份又冇寫清楚
O‘Neill’s 鮮肉糧符合AAFCO標準

鮮肉罐only,其他產品冇話符合
係啦. 我之前買火雞果款十罐有3罐都有問題, 衰仔聞完行開掂都唔掂. 而雞肉真係灰左好多同以前唔同...而家都想轉但又唔知邊款好......
想問大家有冇細粒乾糧牌子推介?
隻貓食開orijen 剝完牙後唔肯食乾糧
但屋企有時無人無辦法餐餐都開到罐頭
係咪大部份食開THRIVE都唔知轉咩好
Canagan? Weruva?
Canagan 都有食開吞拿魚+青口
Weruva無見過
七個月嘅主子食緊wellness core幼貓糧,軟便 係咪因為蛋白質含量高?好似好多人有依個情況。

嚟緊想試下怪獸部落隻98%鮮肉糧,蛋白質含量都好高,會唔會都容易軟便?有冇食開/食過嘅評價

最近再試緊肉蓉罐,佢好似興趣係大啲,唔知有冇人隻貓都係鍾意咬口勁啲既罐,可以交流下
黎緊可能試多幾隻唔同既肉
其實判斷佢無興趣係咪只要開餐無即時反應都算係?佢攤慢板食,都唔知係咩意思
見到人地啲貓開咩都食真係心很累
雞肉罐頭 一打開有啲灰灰黑黑咁係唔係變壞咗?
想入group

呢個先岩
輕輕一推先,仲未出到~有意請TG我
新罐就真係要食多左先會擺低即刻食,佢可能要d時間慣。
有d貓係冇咁為食,加上罐頭係冇咁香口冇咁吸引架啦,都係等佢慢慢屈服將就下。
想咬口就試埋肉絲罐,好味小姐/thrive/canagan之類
有冇人想收instinct raw boost?
雞肉味 2.2KG
前後俾咗50g左右
主子掂都唔掂吓
$250 啱就tg@mycatnoeat

見到天下貓貓一樣貓下哂架
幼貓罐頭有邊隻好介紹
同問,兩隻衰貓好揀擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞