貓糧資料庫(19)

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
3隻貓貓食開素力高 雞肉
但之後好似好多鋪都唔會再返貨
想問有無邊隻糧好
同問
想入tg

阿女準備斷奶,想請教下大家有邊隻牌子嘅罐罐同乾糧比較好睇呢度推薦orijen嘅糧同thrive嘅罐,但係又睇有人講話食orijen會軟便開始斷奶有冇推薦比佢食邊種好
幼貓感覺開始唔好俾到咁高蛋白佢食住先 腸胃未必隻隻都咁好
我係NULO 全貓 五個月轉WELLNESS CORE 幼貓
ORIJEN 其實有少少油
罐其實未必隻隻幼貓會食 我兩隻都係食thrive 幼貓 但食量都比乾糧少
其他罐食幾啖就唔食 ... 可能你要試下佢地會食邊種罐

其實軟便 你高蛋白飲食就會比低蛋白既相對易軟好多
但都唔排除有其他食物敏感既問題
都真係好睇你隻貓腸胃係點
好懷疑其實係咪真係有tg gp存在
想入貓貓grp thanks
https://t.me/xyzk621
隻貓唔用自動出糧機有咩方法?主要係因為一定要手動餵新鮮乾糧畀佢先肯食(以前都唔係咁),出糧機已經放咗防潮包。
請問大家Trilogy幼貓糧好唔好?

依家兩隻貓,一隻8個月唐貓一隻6個月德文。
最開頭食Cat Chow,諗住換隻好少少嘅就轉咗Wellness Core幼貓糧,轉咗一段時間都keep住軟便,連本身冇軟便嘅唐貓都軟便。
你部糧機接糧個兜有冇得換佢平時用開個隻兜? 或者如果拆到試下拆左佢直接等個出糧機射落地
衍生物 = 垃圾食材,可免則免。
不過如果主子只係肯食呢款都冇計。
唔該
食開hills i/d罐 斷左貨
之後轉過幾款 呢款佢最鐘意
早晚一罐得唔得? 佢唔食乾糧
要睇住 同埋試下分開遠啲食
醫生叫佢食處方罐?基本上食到幾多都可以食既,太肥就話姐。
齋食罐可能每日要食到3-4細罐先夠wo。
肯食、吸收到,總好過買健康個d佢食得少。
得閑再試下其他健康d lor。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞