貓糧資料庫(19)

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
唔係呀 2餐乾糧 1餐罐頭加水
我隻貓都係五個月左右有屙唔到尿嘅問題,五個月前一直都係半乾半濕咁餵,即係總有一餐係濕但都出事。應該真係天生容易有結晶。最後我同佢轉全濕糧(冇食RC,只係食返普通主食罐)再額外加水落罐。從此冇再翻發。供你參考。
想入group 謝謝
@abccbascb
想入Group
感謝🙏🏽https://t.me/ek2048
想問下結晶係咪要照X光先知?驗血係咪驗唔到?
係咪普遍都肯飲
想請教body check通常會驗咩係咪得驗全血?
咁要睇下個頻率,成日過去的話可能想屙但係某d原因又作罷,可以係因爲污糟或者其他原因。
佢真係屙時你可以聽下佢屙得順唔順暢。
你擔心膀胱問題就諗辦法令佢吸收多d水分,如果都做足都冇咩可以擔心,發生時再解決。
同人驗血差唔多 都係個啲野
我果時1歲英短仔都係食呢隻痾血
又係2餐乾糧+1餐台罐加水
以為佢飲唔夠水或者扭計唔鐘意
後尾睇左醫生食緊rc gi糧養腸 而家2歲仔肥肥白白
上網睇rc 評價唔好嘅
血驗唔到架,X ray睇到大石同膀胱靚唔靚,驗尿就知係邊隻結晶
無辦法啦食得好又肯食 佢食得開心 我荷包傷心姐
通常驗血+x ray+照心臟 total大概幾錢
養貓新手求解答
兩個月前執咗隻橙貓女
大約一個月前趁屋企冇人無端端生咗四隻貓仔
上網睇話要餵多啲罐頭/濕糧補充營養
而家都係去惠康百佳買一包包嘅濕糧或者大罐頭
早排有餵first class啲餐盒
想問下有咩好啲嘅罐頭濕糧推薦?
罐嗰度跟返excel 就冇咩大問題
貓b們應該一個月大可以開始轉幼貓罐,再大個啲可以斷奶全濕糧。慢慢同b們試唔同嘅罐,但係又唔好每餐唔同味/牌子,腸胃好易會出事。
好人一世好運
想要,留tg
擺啲奶喺淺兜仔到啲貓仔唔識食
係咪唔可以咁快比乾糧住?
有冇話幾多個月到可以比佢哋食乾糧?
上網睇資料又個個都唔同講法
btw今日買咗兩罐汪喵諗住比貓媽試
上網睇話汪喵同怪獸部落係同一間公司
但係怪獸平過汪喵好多咁
有冇話兩間邊間好啲
感謝解答
想請問下Tiki after dark呢個牌子嘅罐如何?我嗰隻好鍾意食但成日軟便
另外我見好多人都餵wellness core罐,但邊隻口味最好?我見啲肉絲罐全部好高碳水
幼貓要出左牙仔先咬到乾糧架,可以比moose罐佢地喺淺口嘅碟度食嘅,佢地慣左飲奶未必會習慣,你多啲擺佢地野食前面,或者用手指lim 少少野食比佢地lam下囉
一般寶寶罐/營養罐b們同媽媽都食得架,邊隻肯食就邊隻啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞