貓糧資料庫(19)

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
想入group 🙏🏻
感激 http://t.me/nikeiclk
X ray剩照膀胱$1000內,驗血千零兩千,心臟未照過就唔知
試過全血千幾加心臟五百
感謝樓上兩位回覆請問驗血 照心 同照膀胱 洗唔洗食藥/打啲咩
而家冇咩事又唔想冇啦啦要佢捱針
貓貓五個月大 呢幾日突然食少左野 本身係乾濕5050 約350kcal
但依家乾同濕佢都次次食剩一半 可以點算?
食緊wellness core kitten 汪喵罐罐
想入Tg gp , thanks 樓主
https://t.me/Phfcw
Tiki after dark好多膠,對腸胃冇咁好
要揀個無膠低碳水既罐頭應該唔難呀,Thrive/canagan etc...
d人好似買Wellness core既乾糧多d,罐頭就少d聽
心臟超聲波應該要3-4千一次wo
check心臟酵素先幾百
驗血照心都係檢測姐,check唔到野就唔洗食藥打針啦
食欲係會時好時差既。
其實佢會唔會係病左,會唔會訓多左?玩少左?肚有冇漲?分泌物會唔會多左?大小便正唔正常?
玩 瞓 屙 都尚算正常
但次次食野都唔食晒 食剩之後有個扒貓砂嘅動作好似想埋左d野食咁
咁係唔中意食 我開d新罐,就算隻貓肚餓,佢都係聞一聞就掃地,開舊罐就即刻食。
有時胃口差完一個禮拜又會正常返,如果冇病冇痛又唔洗太擔心。
保險就黎完 唔打算再續 幾年一次都冇睇過 隻貓都8歲 但仲好精靈 有咩方法可以用一次保險 睇下有冇健康隱患? 打過去門診 冇病唔睇
想入TG GROUP
https://t.me/SS003399
簡咗一段時間,決定咗轉依隻糧準備後日買,睇到你個feedback我又卻步了
仲有冇?tg咗你
我再睇下先
有冇澳洲巴打講下喺澳洲有邊隻幼貓濕糧比較好
本身食緊optimum, 想轉糧。
乾打算轉ORIJEN, 但濕唔知轉邊隻
我兩隻同我frd個隻都唔鍾意食汪喵肉蓉
可以試下Thrive/canagan
不過其實都係去寵物店睇下邊d,每款買返去試
無膠少碳水就ok
大家好,本身隻家貓兩歲幾,領養番黎既時候食緊浪浪糧 purina,大約食左一年幾,屎尿都正常,但年頭想轉隻好少少既俾佢食,就轉左meowing heads 全天然防敏貓糧,呢幾個月屎尿就有變化,屎就兩日一次同好乾,尿就一日兩次。之前係日日有屎,一日三次尿。兩至三日一罐濕糧,cream bro既主食罐mousse,佢唔太喜歡食濕糧,我覺得佢本身飲得少水。請問大家有冇邊隻乾糧可以介紹?謝謝幫忙!
meowing heads 全天然防敏貓糧好多碳水,乾糧睇資料庫excel推薦個d就得啦。

本身唔主動飲好多水,要買多d唔同款既罐頭俾佢試下邊款肯食先夠水分。
汪喵鮮食包好多湯汁
但佢唔係其他鮮食包咁攪碎咗
係一嚿嚿雞肉塊
你要睇吓你貓貓慣唔慣
唔該晒。
本身食開幼貓糧instinct
想請問下instinct成貓糧雞肉味好唔好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞