Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(32)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
請問S517嘅程度再上一級可以揀邊隻?
就係港行都有分國際同大陸版
聽講話最易睇係個盒有冇寫支援chromecast,但我唔肯定
最簡單睇盒, 冇QQ音樂有chromecast既就係國際版行貨, 有QQ音樂既就係大陸版行貨
DENON冇再上既型號, 要睇其他牌子, 要升級感可以直接睇旗艦買齊全套system

檔路我自己不能接受, 左邊睇落都係裝飾條子+梗窗, 唔影響動線就ok

q990b依家先7k尾, 直接上旗艦搞掂
請問升級換其他牌子係換邊款?q700b + 9500s?
另外想問隻sub有無話企直放定橫放都可以?
SAMSUNG就直接Q930B/Q990B, 不過依個時間可以等埋JBL BAR 1300X

又冇話唔可以横放既, 不過個單元就唔好貼住個地下咁放, 震都震唔到
我又唔洗去到咁貴嘅,比s517高小小就夠,哈哈
仲有佢嘅售後服務
等到幾時
我都諗住e 個位, 咁jbl 9.1 同q990b 邊個好d
我用sony x90k setting 又有冇咩特別要搞
q800b+9500s
去av奶 4480搞掂
知唔知個優惠做到幾時,諗住電視同bar一齊買,同埋唔知幾時會有埋商場優惠
好呀,唔該哂
正路q990b好D
但睇圖睇唔到, q990b長度夠唔夠位? 後置有冇位擺同插電?皇帝位係咪正中間? 哩3樣條件要啱
subwoofer放書枱底,隔左張木檯會唔會收得唔好
各有各優勢, JBL 9.1隻sub量感會比q990b隻sub好好多, 不過q990b既環繞效果比JBL 9.1好, 另外JBL 9.1應該好快會phase out, 如果要買JBL我會考慮bar 1000 or 1300x, 我個人期望係1300x做到晒samsung既優點之餘隻sub都唔會太差
依家d無線connection應該唔會差到咁, 反而係怕interference多d
都係,bose 900賣到咁貴都會比rounter既2.4G定5G hz影響到,Polk e隻重要無得插線
後面有位既都,但冇咩空間放
長度就夠既
唔該哂巴打解答
如果唔急既話依個timing買soundbar有少少尷尬, 因為唔少2023既新產品都就出, 雖然samsung新bar只係software上既改善, 不過一出舊型號都會清貨

大陸已經有得賣, 香港應該都唔會遲太多
https://www.samsung.com/cn/audio-devices/soundbar/q930c-black-hw-q930c-xz/
新出又唔係咁既價錢啦
年年出新型號都會清舊貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞