Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(32)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
bose系列有300, 600, 700, 900 唔知你講邊款

不過依隻野aesthetically係靚仔既, 又可以自己換畫, 海關都易過好多
呃埋佢只係畫一幅都得
咦有聲既?
嗱而家啲sound bar 係咪好勁呢
要收埋條電線先 如果佢出埋有upfiring driver既版本, sonos應該會好賣好多
想問$2000 budget 除左S217 仲有咩選擇

Thank you
想問下條soundbar 有時會突然間“噗“一聲
之後冇野繼續用
耐唔耐又係咁

睇返隻隻喇叭又出到聲冇事咁
請問似係咩事?
師兄試MAX定Plus啊?我都無限budget不過無地方
有冇考慮過Bose900?
想問電視本身淨係得arc 冇earc
用嚟睇disney+, netflix, youtube
arc 係咪都夠做?
本身有Apple TV 4K, 使唔使soundbar插Apple TV bypass 返啲signal去電視
我都想但無咩位
想問下我電視櫃得1米闊,係咪得s517可以揀?
如果用Samsung q700/800b 個d左右會凸好多出黎
$5-6k畢直仲有邊款可以選擇?屋企擺位唔適合擺後置
我最尾買咗Sonos arc
有天空聲道?
我換咗條線同reset完都係唔得
同埋我發現佢一播啲5.1嘅片
人聲就會有呢個問題,聽落好濛同好薄,好似有干擾咁

我試過係Netflix 個audio較返原聲唔用5.1
人聲即刻變返正常
會唔會係有硬件壞咗呢??要唔要搵三叔保養睇下
a90k連q800b用, 較音量時得q800b顯示但電視冇, 有冇得set返同時出?
用過onkyo soundbar可以同時顯示音量大細
Polk 覆左可以成個 tweeter 換
換完就冇哂事

不過冇貨,有排等
最近用唔知點解播10分鐘左右 Netflix, Youtube,條bar1000就轉會standby mode自己熄咗無聲,要再manually著番佢. 搞到睇戲睇得好冇瘾

配Sony 65x90k用hdmi出E-ARC,電視同soundbar都已經裝咗最新版本,亦都試過reset電視同soundbar都係冇改善,兩隻rear speakers各自用獨立usb電源長插

未知係乜原因,求各位bro請教
用緊samsung BU8100
budget $2000 樓下同無位
S216 同S217分別大唔大
thank you so much
同問Samsung HW B550 得唔得 好似好抵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞