Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(32)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
當日德馬平,都講咗係幫人debug
1係信仰加埋有delay,2同3你可以日日同佢debug

Sync嘅要開,因為行HDMI CEC
唔同廠商用唔同名

其實sound bar 推介,樓主頭版已經講哂
正! 新手學到野.

追多D post 睇下買邊隻soundbar
簡好之後最緊要出去試下岩唔岩聽
BOSE同JBL 9.1果期一樣, 又係有大大少少firmware問題, 遇到既人就煩, 遇唔到就正正常常, 依樣野真係冇計
睇番行貨定水貨, 行貨當然冇問題, 水貨就平d不過冇保

SOUNDBAR除左一開賣果時係正價, 通常都唔會正價賣街
搵個有arc/earc output既audio extractor, 唔怕貴既直接用新版hdfury 8k arcana, 2千令蚊食埋hdmi 2.1 futureproof
250同350唔係無線喇叭黎? 得隻dsw-1h係sub, 150w output, dual 5.25"單元, 未親身聽過不過睇spec都可以預期效果麻麻, 潛唔到去sub bass既level, 但係如果你已經用緊denon 550咁又冇其他option比你簡, 點都會比冇subwoofer好既
出晒了, A1H都有街貨

不過如果唔特別想用dirac的話買番上代抵玩D
多謝分享,我再諗諗先

Budget 唔多
250/350 做唔到bass 只可以做後置
另外subwoofer 除左dsw1h 外 仲有隻 Home subwoofer
咁大鑊
入返電腦個port係hdmi 2.1行到4k 120hz?
500 sub用線連唔知會唔會有卜卜聲
Q700B $2560係行貨
Q800B $4090係行貨

建議AVOUTLET
marantz denon有冇話3月邊一日出dirac live?

送sub
唔怕拉線 平過玩旗艦sound bar
卜卜 聲係有機會拍邊
買咗Bose 900 擺咗係個Router隔離
唔知點解一開條soundbar個Wi-Fi就會收皮上唔到網
有冇人都係咁
依兩隻sub賣左佢搵過隻好d MXT12 50W RMS 100W PEAK
好明顯係signal interference, 試下轉wifi channel, 再理想d既就將隻router擺遠d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞