Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(32)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
電視我唔熟呢, 可以去另外一個post搵step巴, soundbar冇需要夾牌子, 夾自己口味會好d, 個人意見係sony除左a9之外唔需要考慮, 不過仲要factor埋隻subwoofer既價錢落去, 都係睇budget
咁有咩推薦既soundbar 呢
其實睇波既話X (LCD) 好過A (OLED)
不如睇筆直後 再落場聽下再揀
我話好又唔代表你話好
佢話好又唔代表你話好
a95k 而家送PS5
我上年7月買A80J既價錢而家買到A95K
講真都幾嬲
budget around 10000
點解用唔番? 係用果d舊式dvd機既5.1套裝?
我set Beam 2 + sub mini + 2x Ikea 岩岩好一皮
買個二手有hdmi arc嘅avr咪用得返
線都唔使拉過
same 20000$ 送ps5 光碟版 再加 兩個sony流耳機
仲有一堆優惠卷
首先係廳布局如何, 如果唔方正既話唯一考慮A9+SW5, 雖然over budget

個廳正正常常既話Q990B仲有錢找, 可以等既話等埋JBL 1300X/新一代SAMSUNG出再決定買新定舊貨都唔遲, 其他SONOS, SONY, BOSE依D要買全套都over budget了
個廳係鑽石型咁,但jbl 應該幾時會出行貨,一出就jbl 1000 就照計會減?同呢隻評價如何。thx
痴鳩線
果陣我比左23000

A95K 咁無人買咩?
個5.1係beolab 14 黎 b&o
啲行cat7 線嘅5.1 黎
駁另外其他線都得 但要另外買舊av amp駁
咁就因為舊電視係b&o 壞左要換
我地拉嘅全部都係暗線 屋企唔想走暗線
又唔想買咁大部amp 諗左好多方法都解決唔到
先退而求其次 買個soundbar
唔想走明線^
點解
球場全光
OLED啲顏色無無咁靚
你可以試下
其實x90 同x95 好似分別唔算太大,但價錢差一忽

soundbar,都係見到samsung qb990, jbl bar 1000, sennheiser ambeo plus 都係主要諗呢幾隻,想知邊隻好d...因為sony 個set 就真係太貴
剛買左S80QR
買avr係最好嘅做法
唔係你好晒成套嘢
仲要擺好晒位拉好晒暗線
房用好ok
sono個sub一加好貴
佢連個sub係用無線,如果soundbar放檯面,sub放書枱底,會唔會阻到d singal搞到有時斷
唔需要要枱底,放去床尾都可以
我未斷過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞