Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(32)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
皇太子出名細但好聲,但留意佢低頻只是到60hz
十分抵玩,成套9.1.4
好似唔得
唔使插電既後置 有JBL bar 1000 同Sony RS5
巴打們 -
想問吓2千蚊左右係咪都係YAS 209 最理想,睇戲聽歌用
本身想買samsung 不過電視未支援Symphony
想請教下,依家屋企用緊home theatre行5.1.2,想加多對atoms行5.1.4,但後加2隻atmos比現有嘅裝得低有冇咩問題?
想問下ambeo plus 有冇人試過?
評價如何
Denon S517
都係貴幾舊...
好,諗諗
搞到想換埋電視上Q700B
反射喇叭? 高過耳仔水平就得
唔係,當天花咁裝,不過低過本身對天花喇叭~600
咁無緊要 cal 多次會自己識計距離同音壓
我FH 都高過 對TR 成截
唔該ching
Share 下玩緊咩system

諗住買邊款天花喇叭呀
唔好揀單元太細
同crossover 至少 出到低過100Hz
Polk owm3 應該幾好 有4 吋中低音單元
我有啲後悔貪細隻裝左CA MINX 22
低音crossover 最盡得150hz
啲直升機聲, 冧天花會變得唔明顯
我就係諗住後加呢對買Polk嘅owm 3,本身個對係control x,貪owm 3夠薄裝低d都唔會撞頭
多數都話control x 好既 但咁大隻 擺頭頂我有啲驚
佢原裝有條wire綁落個架度,唔怕

好係好,但得1對做TM原全唔覺有atmos,所以先想加1對轉做TF同TR
我就1月尾訂左對Polk RC80i ,4 月中先到貨
唔使咁在意個乜Q Symphony ,好多人用緊 Samsung bar都唔係用緊佢嘅電視
廳得200尺左右

睇戲、聽歌、打機都有,比較雜食

denon dht s517 算唔算係最性價比?
嘩 真ceiling speaker
師兄有 假天花?
我見有越南製同大陸製 兩間都話係行貨
大陸製估計係水貨
AVOUTLET買啦, 100%行貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞