Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(32)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
本身玩緊5.1,其實都夠用。係見有啲2手反射喇叭1千頭就有,咪諗住買對玩下
想問下而加d soundbar係咪都唔會有紅白線既pot位 係咪全部都轉哂hdmi
支持, 反正好方便就可以試到, 不過唔好買太細隻, 即係onkyo果d, 效果麻麻地
主流既soundbar都已經冇咩analog input, 最多都係比個3.5mm port你

大陸既soundbar就大把rca input
感謝咁睇黎要買轉插
買mission 啦
國仁都用
一係Polk R900
最勁個隻係KEF R8 不過成皮
[/member]收到,感謝巴打[/member]
onkyo嗰隻二手5百就有,睇過啲comment好差下,隨時行virtual atmos都好過佢
mission lx-3d mkII?
Yup
佢試影音細房對前後Atmos 係用mission

而家咁呢 應該點做
插岩HDMI未? 唔係是但插1個, 要插電視eARC果個HDMI插口
Q700B SOUNDBAR就插HDMI TO TV eARC頭
試完一輪 最後買咗白色Sonos Arc
想問2-3千蚊soundbar 可以選邊隻比較好
請問黎緊買埋新電視 原本想買sony 但soundbar 咁唔抵玩
係咪應該考慮埋電視揀咩牌子?
即係可能揀samsung 電視配q990b?
正常唔需要, 係同牌子會有d bonus feature
samsung中高階電視同soundbar有Q symphony同埋好似可以無線連
Q symphony早兩年就話廢嘅, 今年唔知
咁如果揀sony 電視
soundbar 應該揀邊個好?
Sony A9 ?
JBL 1300?
去邊度試?

沙田 AVlife印象好差
只係想撚兩撚支Arc條友態度好似做乜high佢啲野咁

Era 100 300 又未有
走過去Tech凶宅試好好多
我去咗阿二試
不過佢sell我買埋audioquest blueberry hdmi線
話啲聲會靚過原裝 我見加唔算貴 3舊水 所以加埋
講真真係搵間想試下個體驗都差
成屋啲sonos除左支Beam2都係水貨
門市都想好啲體驗姐 係度趕客 又貴過人咁多
我買咗,睇戲聽歌都正,屋企唔大,夠用
all in one 黎講係咪s217 已經係最好 最高性價比
性價比就實係samsung soundbar
不過皇帝位一定要係兩個後置正中間
有冇中bug?
當年jbl 9.1啱啱出個時幾多bug
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞