Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(32)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
唔該哂同埋上面位巴打 s217都幾諗得過
未睇2,3 係咪都唔影響睇4
可以唔睇,但睇左會好d
由123 睇起

或者睇以下一分鐘懶人包
https://youtu.be/duELIeOdPBs
其實Ambeo Plus同990B
邊個聲底好?
等緊JBL 1300
用緊Samsung 中階電視 冇話支援Dolby atmos 有earc插口 係咪都用唔到soundbar 要另外用apple TV or chromecast播先可以? 諗住配q700b
Samsung B450
Denon S216
Yamaha Yas-109
邊個好啲
主要都係駁電視用,睇戲打機
未用過soundbar , 之前朋友屋企試過Samsung 600B ,加埋部Samsung 電視,用Q- symphony 睇戲,覺得幾正咁。

做咗少少功課,睇過下比較入門嘅考慮,想請教一下,DENON S517, DENON 550 , Samsung 700B, 邊一款會啱用?
(未必有位放後置)
唔該晒ching!
哇 仲貴過部OLED電視
放得落的話有subwoofer 點都好好多
咁音響要貴過電視其實好正常soundbar 相對之下已經係貴極有譜,如果係玩實體5.1 未連amp 靚少少嘅喇叭未連amp都已經貴過Ambeo Max
https://shop.hivihk.com/products/m-k-movie-5-1-2020
700B
睇點玩
入門 一部x1700
+ 細set 5.1
其實可以一萬內
喇叭線 可以 淘
500 蚊 已經100米
邊款中階電視
DENON 550冇向上喇叭, 第1個OUT
預日後升級後置就買Q700B
唔會就S517
冇錯, Q800B+9500S同Q930B既價錢相差太少啦, 直接Q930B好過

可以, 後置放番耳仔水平高度就得
外國既討論都唔多, 不過暫時都未見到有人話firmware有咩大問題, 最起碼今代有番自己app去做setting已經好好多
可以, 唔好撞到就得
冇一款好, 依家既基本入門型號可以諗s217

你果幾支可以當係清晰大聲d既電視喇叭, 冇任何環繞效果, 唔好預期睇戲打機同電視喇叭有咩好唔一樣既表現, 不過如果真係要簡既話s216
Samsung B450
Denon S216
Yamaha Yas-109
邊個好啲
主要都係駁電視用,睇戲打機
冇一款好, 依家既基本入門型號可以諗s517

你果幾支可以當係清晰大聲d既電視喇叭, 冇任何環繞效果, 唔好預期睇戲打機同電視喇叭有咩好唔一樣既表現, 不過如果真係要簡既話s216
唔該大佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞