Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(32)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
香港係HBO GO,唔使諗

720p+5.1
會建議a9 + soundbar? 洗唔洗加埋低音?
應該話係咪揀a9 唔揀a7000?
同a9 唔係話有斷線問題?
師兄 最新會換電視 想買埋soundbar
想問買Q700B 定800B性價比會高D
800啦,價錢爭1000到
而家hbo go 唔是已經去到1080p 嗎?
用到十年都抵番晒 壞左又可以升級
可以試下開左AV Sync佢, 係smart things個device settings度
依度都有A9用家, 根據佢report依家似乎改善左, 用a9就梗係唔使買a7000, 最主要係鑽石廳你冇拉直電視牆既話, 條soundbar唔會對到座位, 咁你用咩soundbar都係冇意義, a9既靈活度可以令你擺果兩隻喇叭仔對番你自己個座位
壞咗之後就放棄咗多聲道玩2ch 算
小朋友先做選擇 why not both
想問下Dirac Live係咪真係咁神?
明白哂,唔該哂樓主,咁加配既配件,係咪就最多一係加多個sw3 一係就sw5 既subwoofer? 同埋呢兩件邊個好d
冇錯,一係sw3一係sw5,咁當然sw5好d,單元大隻過sw3,power output都大d

唔介意既話搵下二手抵d,始終都出左一段時間,同埋都係試驗性質既第一代
at least for 2ch, 我已經cannot live without dsp or drc

我依家係度手動用dsp engine去做dirac做到既野,複雜一千倍 所以dirac真係又易用效果又好
收到,因為我6月左右先入伙買電視,可能到時先搵a9 + subwoofer, 驚一陣二手買返黎有問題都試唔到? 二手價大概幾多左右
咁唔急, 話唔定依幾個月SONY會公佈新野, 二手都係試完冇問題就比錢, 你當街價打個6-7折咁
都應該只係拎返屋企試?二手交收呢類產品通常點?你呀,可能出新野呢🤣
梗係上賣家度試
thx ching...無呢個經驗想問清楚🤣🤣
Q700b +9500s Q800B+9500S
Q930B 邊個抵玩D?
Hbo go 冇4k ,所以我唯獨hbo go 我冇sub ,其他主流都齊
不過而家睇得多,覺得bd remux 用shield tv pro真是好聲好多
本身串流係用壓縮咗嘅Dolby digital plus就已經差好遠
我用zidoo z9x

Streaming 用xbox series x
好掙扎買唔買shield tv pro,已經係幾年前既spec
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞