Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(32)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
有無asr link 可以睇下
依d adapter多數都係5v電, 電流好細就得, usb有0.5a應該都夠power
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/%E7%90%86%E6%80%A7%E6%B4%BEhifi-x5-speaker-review.42528/

我仲記得條友係自己地頭走出黎話對speaker唔係made for anechoic chamber measurement
唔使插拖版, 你可以直情用電視usb to dc cable試下power個adapter, 當然最好睇左個adapter既power requirement同tv usb out足唔足0.5A
想請教下
用緊sony x90j +denon s217
電視遙控經常控制唔到大細聲,或者㩒完好耐之後先俾返之前嘅反應你,呢個係電視定soundbar問題?麻煩晒
JBL 1300X 似乎係香港無行貨,水貨可靠嗎?
水貨唔敢答你
不過我LG 電視用緊水
想問下 本身電視無bluetooth 功能
係咪都唔洗點諗
行貨就冇fireware 嗰啲問題?
想買部入門級玩下

而家買s517 會否有啲不智?始終都出左年幾兩年
問左citylink 水貨係大陸入
好處就係佢地公司有自己12個月保養
壞處就係大陸
電視駁soundbar 唔會用bluetooth 㗎喎
我前日先入咗
清 喺邊度入?幾錢?
誠哥度買,二千尾
想問下各位ching
新居入伙,budget 有限
電視x90k
jbl 5.1 vs sony A5000 點睇
AX 打機睇片都好得
點解買哩支?而家唔同以前, 多好多選擇
咁6千內budget 有咩好選擇
samsung q700b+後置SWA-9500S應該最好
當然要睇你有冇位擺後置, 電視有冇eARC之類嘅問題
請教下各位巴打
黎緊搬屋諗住買samsung電視
想買返條samsung soundbar間唔中睇下戲用
打算買就咁一條個啲款
Samsung hw-s60a同hw-s60b有咩分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞