Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(32)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
我都係睇外國討論,香港真係唔見有人講,個價貴太多了。。
啱啱google左下, 見到美國amazon有得賣jbl 1300x, 價錢$1699
香港如果有, 都可能要萬六
琴日問左水貨鋪 jbl 1300 非1300x 都15800$
行貨如果返1300x 12吋sub 應該都17000$-18000$
我覺得隨時兩萬 不過有冇1300X都未知, 我見有人話1300係專for outside US既版本, 所以真係唔知會唔會推12吋版
如果要20000$
可能考慮落返去 玩1000 jbl算

但果兩個surround 就無得另外做bt stereo mode

呢隻美馬買係咪110V only?

如果soundbar係放依個位

s217定sn7cy會較好?

我見sn7cy有兩個向上既喇叭 我上面有野頂住 唔知會唔會令到佢無咗作用?

唔該哂
from JBL BAR 1300X manual
Power supply: 100 - 240V AC, ~ 50/60Hz
直接S517, 佢對upfring有少少斜度, 不過聲唔係一碌光咁射出去擋住就冇左, 係會spread的, 但係反射既表現就會差左
如果無位放subwoofer呢?
唔知邊度仲有得賣呢???🤔
如果差唔多budget可以照買sn7cy既...不過冇sub成個聲音表現就會差好多..
記得之前有位巴打好熟raspberry pi, 唔知會唔會睇到post, 求推介一個平靚正既i2s hat 入左部dac有i2s想試下玩
有新買新啦

Btw換左咩dac
未玩過hat唔知邊隻好 仲用緊usb入dac

好平咁執左部denafrips pontus番黎,依家skip左c399直出膽合併
Samsung 990c 幾時出?

有啲問題
如果我用隻iLoud當rear
佢有少少unsync
差少少既感覺

如果我駁佢去front
係Sonos ray delay左少少 iLoud正常
咁樣有啲怪

唔知可以點樣調
諗緊入手 Bose 900
想問各師兄差唔多價位 有冇更好選擇?
Sonos 好似準備有新野出
幾鐘意聽soundbar guy
嘩 s巴部膽機係新玩具?效果如何
HT-A9今年係咪無後繼機?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞