Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(32)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
LG SN7CY一條過嚟計又點睇
主要係試下係電視定sound bar 問題先,買bar1000都係為咗atmos
OK
有冇reset過soundbar或者reboot過電視?
有呀,電視同sound bar都有reset到出廠狀態,問題依舊
用梗Samsung 舊電視,買返Samsung soundbar定yamaha好
想買Q700b / yas408
你試左抆晒其他hdmi devices未, 同埋電視default setting唔岩架wor, 起碼audio output都要較番做audio system/hdmi啦, 另外仲要開番passthrough, 改下唔同earc mode同digital audio out
yamaha完全唔入流, 唔需要考慮
我仲以為好勁,見d價都唔係特別平
yamaha d soundbar太舊啦, 依家好入門既價錢已經買到有upfiring driver既soundbar, 佢完全追唔到個trend
咁我睇返Q700b,兩千幾蚊幾抵
iTunes Store 上左阿凡達2
有無人買左
Samsung soundbar
知唔知samsung smart TV (43" AU7700) 藍牙支唔支援aac, aptx?
同埋如果用wi-fi speaker,係咪只可以連samsungsound bar?
仲有,最low latency嘅連接方法係咪用HDMI arc?
平到咁 加對後置 當普通5.1 玩都抵到爛, 仲,要 support atmos
後置冇位擺, 唔係既我直情想買990B
睇左,畫面靚
但音效未到dolby truehd
電視LG C2
Soundbar LG S80QR
今日睇Disney plus 果陣隻subwoofer會間唔中就突然無左聲咁,可以無聲幾秒咁又會有返聲
有冇人有同樣問題?
邊度咁抵 師兄
Thank you 之前解答過既師兄,因為唸過屋企位置關係,後置比較難裝係個理想既位,最後決定入左 Ambeo Plus
Price.com.hk 自己揾
堅抵玩
都係買S517算

Thx
有無買埋sub仔
未,試陣先,同埋呢個牌子可以揀其他廠既sub,用一排再唸,雖然加就實加嫁啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞