Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(32)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
駁有線可以平平地加隻DN8
如果唔怕水貨可以玩埋svs, 包你震到大叫 "我唔得啦"
多謝巴打分享心得

bose 900真係靚仔, 聲用行貨價黎計就真係唔值既, 水貨價都還可以, 不過同意無論水定行, 要買晒成套的話真係太貴, 將cp值計埋落去就唔夠samsung黎, 另外佢仲有各樣大大少少既問題, 要入水貨都有d驚
sn7cy上代的了, 佢有upfiring driver不過冇sub, 亦都冇獨立既woofer, 所以低音效果好差, 以2千幾依個價我會比多幾百買s517 or q700b
get唔到你問咩, 點樣wifi speaker連soundbar? soundbar另外買果兩隻係後置喇叭黎, 只可以connect番soundbar做rear channel, 其他牌子既soundbar唔可以用黎做rear, 另外soundbar個bluetooth係用黎收signal, 唔係用黎send signal出去

最低latency係用analog, aka 3.5mm
斷電, 重新插電再手動pair過試下
條jbl bar 1300香港重未有聲氣
本身已想入手bar 1000, 但等等下又想等埋1300先,睇下係咪真係好大分別
D Sales又係咁話一出消息卷會加價
搞到個人15,16
打擾一下各位
我而家個MON淨係得一個HDMI位同3.5mm窿
如果想駁soundbar ,係咪得有線3.5既選擇?
定係可以“電腦/PS5” 》soundbar 》mon?

同埋唔想下下抆插,係咪有盒可以兩入一出,自己揀信號源

推推
bavia sync堆setting都開晒, 仲係唔得
另外部q800b駁住apple tv, 一個遙控都控到全部機, cec應該正常
岩岩google左, 應該係common issue黎, 2年前已經有人講, sony既cec handshake問題夾好多其他產品都會有, 例如nvidia shield, 你既選擇只可以用電視remote先可以睇到volume
多謝你地分享,bookmark左先
係, 你make sure部電視support到atmos就得

有apple tv都可以直插soundbar, 不過appletv係唔支援atmos truehd
可以做passthrough, 不過soundbar唔係完全support hdmi 2.1, 用3.5既話就只係得2 channel output, 如果你用果D超低階bar就冇咩所謂

hdmi switch
睇返我部電視原來唔support atmos, 得DD, DD+
可以點部署
有巴打問過話5月先有, 出消費卷大把優惠, 仲加價邊有人買
用apple tv做source咪得, 睇netflix, d+果d streaming service用apple tv, 直插soundbar就得

soundbar out照插電視arc, 睇電視就轉番input去tv
麻煩晒巴打
應該同樣日系產品對接會比較好, 另一部sony tv夾onkyo soundbar就正常顯示
不過既然cec都work, 用電視remote都冇問題, 除非你要成日用soundbar remote上面既feature
港島鹹片又做緊九折,都幾抵玩
電腦唔可以直插soundbar
HDMI插Soundbar再passthrough去Mon咪得
行貨應該就係
水貨已經見有得訂
可以去price.com 睇睇

citylink都有 暫時見水最平 13999$
唔是隻隻有pass through
4k 144 mon又另一樣野
仆街av佬水鳩我
咁都係等到5月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞