Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(32)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
想問下點轉科技白痴
入router個setting page, login番admin account, 去wireless setting度轉channel
連vrr都有
係咪得水貨?香港有無鋪賣?
冇鋪賣, 只係得上網自己同hdfury訂, 坊間唔排除有再平d既product做到, 不過我用左vertex 2咁耐冇咩投訴, 當用錢買stability
睇屋幾大啦, 同埋 筆直問題玩住先 唔錯, 執啲幾百二手喇叭 開得功
再唔係一套 Polk 細喇叭 都已經好唔錯
前場可以執33對polk s30+s10, 全新夾埋千2都冇人要, 可以講價齊頭1千

依d sub應該都係清死貨當垃圾派, 我諗唔到有咩人會全新咁買
Polk S 咁差? 我表弟剛放左S20 + S30
各放到千幾蚊
你上33 search polk就見到 全線S, R, L二手都係唔值錢
咁Polk 都預左唔會值錢
香港人始終追大牌子 b&w KEF 入門野放都大把人要
同埋我啲Polk 都二手 total loss都唔肉赤
玩polk真係玩二手好, 買一手真係唔係好抵玩
之前買對2手dali spektor 2做前置都係1千
如果要求唔高,有時玩avr都唔會好貴
其實sony 果D 低價位5.1 系統玩唔玩得過
HT-RT3 同 HT-S20R, 千幾蚊就有5.1
雖然好古舊
我有隻4k arcana 放
可以tg 我 @loltroller
bose 300如果用線同sub連,係咪唔會有wifi 2.4/5Ghz干擾既卜卜聲?
除左Denon home 350 想買無線喇叭聽歌
仲有邊隻推介
主要聽歌? active speaker好多選擇, 唔需要買denon依d multimedia向既, 鐘意清, 分析力既可以望genelec, adam, kali, 有味道既可以考慮jbl, klipsch, tannoy, kef依d
之前巴打報告bose 900係既, 有線就冇問題
睇你要D咩, 依個價位既system唔好預期有咩質素, 同埋佢唔係無線, 同好多年前果d dvd機5.1套裝一樣, d喇叭仔都係要駁線的
一路都好想試下dali 佢係行咩方向? 我見對menuet se之前都幾受歡迎, 之前有諗過想將前場3隻換晒做oberon on wall, 靚仔又唔貴
我只係causal user
主要用嚟睇戲打機,上次都係見抵先買,咩方向真係要搵高手答你
之前見親戚買左條JBL 5.1, 四千幾蚊, 除左行真無線+電池之外都好似同HT-S40R冇乜分別
HT-S40R就用衛星喇叭連外置盒再無線返本體
但係S40R只係一半價錢, 有D好奇聽起來差幾遠
大家都係casual user 不過香港好似冇左dali代理? 直接中國做番
有線無線已經差好遠, 買得soundbar都係要個方便性, 如果仲要駁線咁點解唔自己砌喇叭setup

另外JBL隻sub一定比SONY既表現好, 佢5.1隻SUB同9.1果隻sub係一樣。soundbar依家標準起碼有3.1.2, 加埋後置就可以有一個現代既5.1.2 setup
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞