Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(32)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
建議你去試聽
覺得OK咪去馬,唔試埋佢隻Sub?
想問問而家用緊sony g700
係唔係求其升級第二隻都屌打

電視用緊lg c2
$5000 筆直用嚟買2隻HomePod 是否值得
多數用嚟睇YouTube Netflix Disney+
有apple tv
G700 呢隻垃圾無視佢啦
要唔同品牌砌一套system最方便係用avr, 或者你搵張soundcard可以separate唔同channel既output, front去ray, surround去iloud咁

sonos forum有人confirm symfonisk可以pair with ray做rear, 同你pair beam 2一樣
投影機點解用唔到hdmi? 我房都係ultra short throw用hdmi駁avr
除左klipsch同jbl肯出大隻d之外, 普遍soundbar既sub都係差唔多, 後置我試demo係覺得ok, 都係要睇擺位同source
投影機吉入PC
我試過Polk S4隻sub仲勁過990b
未試過homepod做theater既效果, 不過除非佢可以完整地有晒前後場最少4隻喇叭, 否則模擬出黎既channel始終都係會表現普通
pc hdmi去soundbar passthrough再hdmi出projector咪得

再唔係好似我咁玩拆開條audio同video track, video入projector, audio入soundbar
HomePod 淨係可以實體2隻做stereo
咁$5000 左右有咩好選擇?

利申 木耳
直接Q930B成套算, 抵食夾大件, 就算行貨都係5千加少少
好似好複雜咁
我有張creative pci e soundcard
到左後睇下點駁法先
polk隻sub得6吋唔夠, 加上soundbar既output又唔會好大, 有d難wor, 係唔係volume match既比較先, 同埋擺得愈近corner個room gain會愈勁
我下次再試
疊埋心水等1300X, 雖然唔知香港會唔會出12吋既版本
JBL新款其實有冇鑊氣
bar1000唔算好多討論,不過都未見到話有咩問題,依家jbl都有自家app做setting同calibration
睇黎行貨太貴, 性價比輸哂比samsung, 少人買
間p&o 代理一向垃圾, jbl 佢全部貴外國一倍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞