Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(32)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
我喺hktvmall睇 間野叫readygo 大陸製
另外有間叫精靈管家 越南製 兩間野都係賣6050咁上下 但我未聽過佢地個名
未聽過
打電話問下AVLIFE啦~
如果用SAMSUNG電視就Q700B
否則S517都可以
同其他巴打既回覆一樣, YAS209依D上一代既型號完全唔需要考慮, 依家S517都只係2千加多少少
上price睇原來佢仲平5800有找
唔好相差太多的話冇問題, avr calibration會調整group delay同spl令到所有喇叭發出既聲到達mlp既時間同音壓一樣, 不過如果相差太多既話會冇咁準
Avlife Avoulet係同一間
當然唔係
個9字點黎?
因為見你覆兩次都唔同名
ambeo max係冇後置既情況下個音場都相對完整, plus冇試過

plus係max既低階版, 單元既分佈已經差好遠, max係6隻4" woofer, plus只有兩隻, plus用左7隻2"既全頻黎handle其他frequency, max有5隻1"既tweeter再加多兩隻3.5"既全頻, 所以max既聲音質素會比plus高同埋完整, 如果放得落max既話都係買max
SOUNDBAR主體有7個聲道, 2個向上單元, 1個SUBWOOFER, 後置喇叭有2個聲道, 2個向上單元
atmos喇叭會撞頭 咁你都裝得幾低下, 同後置距離咁少, 個感覺未必好明顯wor
其實地面主要都係5 channel黎, LCR+REAR, 多左出黎果d channel都係側反射用黎加強環繞既音場, 唔使太在意, 係物理限制下既堆數字遊戲
有信用卡優惠既話會平多D, 記得之前有巴打加埋商場優惠好似2千5唔使就買到
冇計,梳化背福牆裝左冷氣,抽唔高
琴日再研究過都係放棄,裝完太低
如果單純想玩下既話可以用ca minx 12 / mission cube依d細細隻既, 二手幾舊水就有, 當試下
用緊Sony 50x85k
Q700B & S517 都OK
想問下samsung 930b 幾時會轉款?! 想係轉款前底價入手
預4月尾發佈
咁停產多數幾時 step巴
停產呢D唔會知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞