平心而論 《給十九歲的我》好唔好睇?

1001 回覆
2502 Like 195 Dislike
好好睇,導演真係拍得出個種令人會回望返自己個十年生活係點樣嘅感覺,覺得人生好多轉變要妥協。但導演啲死人問題同旁白又係好差。最後唔理反對死都急住上映又係處理得好差。
兩個鐘頭睇你返10年工
英華名校,但幾個人背景都好唔同,家長教學方式都好大分便,你會睇到家長既愛有時真係同錢冇咩關係
本來都唔知有呢套片。
好似好好睇真實又食煙,援交字眼,唔知有冇真係去做
女性有優勢, 學生妹好睇個學仔哥
我會話攞撚硬金像獎最佳電影
10幾年嘅製作真係
咁就冇咗

就算madam想做狗 都無話唔想播 果條女扮咩大驚少怪 套戲又無抹黑 偏頗
會變左武打電影
正。如果無佢。。。成套野就昇華唔到一個點。。佢經歷都比較特別d 。。。同時比人睇到社會唔同既一面
Madam屋企近乎用天生天養嘅方式,阿媽叫佢唔好做功課住
係咪分💰不均呀 播播下先黎嘈
我淨係開個post都俾班冇睇過嘅屌到上天
真阿, 我諗住madam 會俾人杯到仆街,阿佘會俾人笑,點知無乜
會反省自己依幾年做緊咩
偷拍學生妹
冇得睇lu
Madam真係幾生性,唯一可惜嘅係佢想做警察
好睇

脷伸:未睇過
呢套紀錄片
創造歷史拎金像獎最佳電影都唔奇怪
但出左呢件事就可能要再等多廿幾三十年先有機會睇到了
旁白話呀聆收兵
係班男仔身上搵心靈慰藉都冇醜化咩
其實個計劃真係好有意義,如果我係佢地睇番應該都好大衝擊,阿雀話要做文物館館長好好笑
7up 咪仲勁
madam都幾真個性格。。。總之其實成套野真係好睇。。。其實唔播真心係個6個女仔損失。。。如果主角係我。。。我想全球公映。。。。even李慧b訪段影片係勵志感動野黎。。。。
真 一諗到呢套傳奇從此喺世界上消失
諗起都好心up
但其實咁多個家庭教仔女方式都好唔同,如果我做佢地個小朋友應該好辛苦,係咁學野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞