平心而論 《給十九歲的我》好唔好睇?

1001 回覆
2502 Like 195 Dislike
點收法
咁大把紀錄片都係真人騷性質嚟嘅
自己拍套啦
記得攞consent
應該得你條柒碌覺得真實強姦片好睇
唔識舉例就收皮算
打你老母就打手
BBC拍就紀錄片
香港人拍就話係鏗鏘集
好尷尬
建議收聲
以張婉婷個朵上去拍戲/劇起碼1億大製作
你班同學都好廢下
如果有老師罵我哋會叫口號叫得更加大聲
有睇 大讚好睇
冇睇 就係咁屌
希哥至少都公眾人物
今次真係普通細路女

利申︰兩個都唔啱
其實佢哋都無理佢。佢哋喺六樓叫,副校喺地下跑上嚟
呢套紀錄片再冇機會出現係好可惜
成個概念係好好
背後所花嘅時間同精神已經唔係只用錢去衡量到
你用第三身嘅角度去睇呢幾個女仔成個中學歷程嘅變化其實係好有趣
如果女仔睇會有共嗚啲會去諗返起自己中學嗰陣
由一個中一傻更更嘅女仔慢慢長大,然後經歷青春期反叛期,再去到做高中生要負嘅責任同專注學業
其實未有呢啲醜聞之前我已經覺得導演好自私去搵呢六個女仔做成套戲嘅軸心,你會發覺佢地各人嘅背景都唔係咁簡單,阿佘係好反叛,阿聆有個自閉細路,madam係新移民,香港小姐係單親,馬燕茄係運動精英,得返阿雀樂天知命去balance下個氣氛
連登仔好多都冇睇到喺席為屌而屌
唔淨係比學生睇
教師發展日比啲老師進修睇
李慧詩話介意自己無化妝上大銀幕
笑死人

介意上電影無錢收好過啦
喺YouTube搵吓啲製作特輯喇
好似話一開始係30幾個人跟住慢慢減到呢6個人
睇完屌唔落
真係好睇
差唔多係心目中嘅最佳港產片

以後仲邊有咁多我地搏命都想紀錄底嘅十年?
好撚想睇幕後可唔可以俾多啲錢阿鈴等佢同意
好睇到我覺得係一代宗師之後最高分嘅港產片
我覺得李慧詩呢根稻草某程度上係為咗幫嗰兩位主角先咁講, 因為大家都知如果淨係兩個nobody發聲件事跟本唔會停, 但係佢一出聲, 憑佢個光環應該對件事發生到即時嘅反應, 事實最後事情亦都係咁發生.
撚記得係唔係佢咩
真心難得一套。。6個女仔。。6種性格。。6個背景。。。。。其實諗深一層唔上映。。。損失既係佢地6個女仔。。我地觀眾無得睇係可惜。。幕後既係曬心機。。。。 ....算。。。。。封印吧
咁一樣還一樣
李慧詩以今日既名氣同地位
真係有權介意
你剪人落去電影賣錢喎
同埋呢啲情況有預早有講聲 應該都肯
但冇講聲就唔得
講咗幾多次
唔好再拎呢啲例子出嚟啦
好尷尬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞