平心而論 《給十九歲的我》好唔好睇?

1001 回覆
2502 Like 195 Dislike
成套戲 用錯晒方法去拍 你唔撚講?
#770係想回你咁錯掣
負皮我個d不妨討論一下
你回覆#760話人只準笑人無睇,唔俾人反問呀嘛
話人好大架子呀嘛
之後再話人係說好香港故事既一員呀嘛

你有冇講過呀垃圾

定係你覺得佢係張導呀?

睇你點兜呀垃圾cctoy
戲都無睇就黎挑機,比人插到反肚就詐傻扮懵話自己無屈人
一早剪走個part就咩事都冇
插到反肚 笑撚死 原來係弱智文盲字都嗰撚識睇 啱啦睇埋啲偷呃拐騙大盜嘅戲 冇野啦玩具撚
係呀
我諗導演都好後悔
因為佢個故事係最悶果個
「原來係弱智文盲字都嗰撚識睇」
睇黎你先係文盲,字都唔識個個

Btw做咩skip哂d問題呀?你有冇講過呀?

依家想縮呀?
一員同本人識分未 真係覆你呢啲垃圾都嘥時間 字都未撚識分去講戲 文盲學人睇戲
你話人係說好香港既一員呀嘛?
咁你係點樣推論到呀?因為人地幫套戲講說話你就話人係其中一員係唔係老屈呀低能仔?
以己度人
呢度啲人話用錯嘅方法、偷呃拐騙拍都好
都係好電影
相反你啲cctoy偏激撚得一個角度思考問題
乜嘢叫做成套戲用錯曬方法去拍?
錯曬會有另外5條女接受?錯曬會上咗映一陣先大力反對?
李慧詩嬲嘅point係俾人呃咗受訪
佢孭住幾個贊助 受訪呢啲要好小心
佢點知你會拎條片去賣廣告
到時有法律責任佢要上身
如果張導正正經經約佢做訪問
我相信佢唔會托手踭
為家庭著想定係埋怨同無奈接受而陳述事實,自己諗
佢唔硬食細佬又可以點?本來就係家家有本難念的經架啦,其他女仔冇阿聆嘅煩惱又有其他難題架啫,唔覺得6個女仔缺聆不可
唔係個個青少年都做到我夠可以話madm又有目標又自律又做義工,唔係個個青少年都做到
依家如佢所願下架,希望佢開心啦
已經有意見認為《給》的拍攝、剪輯手法值得商榷,過程有否尊重學生意願等亦引起議論。《明周文化》上周六(4 日)發表兩篇文章,其中《給》受訪女生之一的阿聆親撰萬字長文,指由始至終都不同意《給》作公開放映,認為公映是不尊重其意願 屌你都廢時 錯就係錯 冇得坳
On9
人哋寫值得商確,你就話錯曬
咩錯就係錯?錯到咁都可以拍咁耐仲上埋映一段時間?
咁撚樣都得始至終都不同意《給》作公開放映 死雞撐飯蓋 仲有錯就唔可映?你有性病都可以叫雞啦 低能仔
又係你話成套野用錯哂方法去拍既

跟住又係你quote返呢段野出黎既
「已經有意見認為《給》的拍攝、剪輯手法值得商榷,過程有否尊重學生意願等亦引起議論。」

你自己都唔認同既話咁你quote黎把撚呀?
我睇個陣都覺得佢對茹一家影響好大 同埋睇完會令人想更支持香港運動員
佢篇聲明如果專門係講佢有贊助 唔可以亂咁商業拍攝係OK
但佢無啦啦講埋啲咩冇化妝成件事好騎呢
依家Who cares 後輩運動員既發展
盲就咪留言啦
佢可以不滿點解會出現喺套電影裏面

但佢個post有意無意暗示導演懷着一個好壞嘅動機去拍佢

明明成件事出到嚟就係支持緊香港運動員追夢
咪係囉
其實係好支持香港體壇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞