平心而論 《給十九歲的我》好唔好睇?

1001 回覆
2502 Like 195 Dislike
係好好睇

其實如果本身唔好睇
冇人睇嘅話又點會咁大反應
到你睇完先鬧
咪又話你「又要睇又要屌」
獨醒撚點都搵到位入你
同星期二檔案 鏗鏘集 經緯線 有咩分別
同d妹豬一齊成長 好窩心 六個女主 六種人生
一般
題材屈機
牙雀喺謝票真係話有個鏡頭影到一位已過身嘅同學,睇返嗰陣真係百般滋味在心頭。
最緊要 香港太少呢d片 所以顯得好
其實無咩在意過果個啊鈴 最後都係人生睇化晒 但佢唔gur唔想人播都幾無奈
我覺得呢次唔同嘅原因係,你睇完套戲會睇住嗰幾個女仔慢慢成長,感覺好似真係陪住佢哋大。反而流出嗰啲就真係0識,同AV女優無咩分別。(當然都係仆街,但無咁肉痛)
好睇嘅鏗鏘集咁
好波
呢個post黎講,睇過既人剩係會講好好睇
套戲其係個氛圍其實好正面,睇既時候會好肉緊啲女主角 心入面希望佢地生活開心順利

喺網上單單打打黃藍上身啲柒頭通常都無睇過
依套政見係咩
咁時代革命其實又同鏗鏘集或者2019大事回顧有咩分別?
好睇過大部份港片

好睇在佢既真實

好似同佢地一齊長大

經歷多一次青春期

同埋對女校 既校園生活都有憧憬

或者女孩青春會有失落有遺憾 有唔開心

但呢d唔開心到佢地大個就會發現好小事

不過但呢個真實感

係來自無同女孩既溝通剪出黎
我相信comm 完之後再剪就唔會好睇

我大膽講句

你地睇唔到係一種遺憾
嘥左一齣好戲
黃到離譜 又反國教 雨傘 反修例 madam放棄考警 俾人杯 全部都係黃野
屌咩
依家搞到想睇都無得睇
好慶幸平時對睇戲無乜興趣,唔止一次睇戲瞓著覺嘅我,會有日突然想睇套戲打發時間。喺完全唔知背景同內容連trailer都無睇過嘅情況下揀咗19歲嚟睇,睇完內心好震撼,一踏出戲院即刻同朋友分享,朋友仲諗住聽日去睇,但佢無機會了
幾好睇,睇左兩次
diu,未睇啊!
其實張大導本意係好,
但真係揀錯人,搞到一鑊粥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞