平心而論 《給十九歲的我》好唔好睇?

1001 回覆
2502 Like 195 Dislike
我未睇……

快少少上返映la
而家搞到咁。。。就算牙聆突然諗通想公映都唔會表達出黎。。。驚太柒
咁你又唔諗下平時果d點解會流出? 你都識講私隱 流出已經係問題 share唔share根本唔係重點
收皮啦打手,屌你老母
真係想知佢有無諗過呢個後果
香港電影rip
臭咩 堂堂大導演 咁多大獎
佢要做一定有得做
如果有睇就知呢部作品水平咁高, 又咁艱難拍出黎. 本身一定過左N萬個難關, 衰左就咁睇話要改好簡單, 但前前後後可能影響左好多野, 出到黎個效果未必好. 拍到咁好既作品出到黎已經好大既成就, 其他未能盡如人意都無辦法.
睇戲大晒咩 剩係識blame the victims
你噏乜鳩?流出就唔係私隱?
比起呢套電影,嗰啲流出又唔叫私隱?人哋連少少consent都冇㗎
所以你覺得呢套嘢拍咗十年,上映前有話做電影,上映咗一段時間,先可以叫私隱,網上流出嗰啲唔叫私隱?
呢個係重點..........大家無特定期望隨意拍先有咁既效果.
拍既期間講錢得啖笑, 點計都無可能收到個本.
係天道酬勤最終出到部傑作, 先有之後既問題.
阿聆個part真係可有可無,香港小姐都係,最悶係佢兩個,cut咗佢兩個完全冇問題
個個睇完優先場係討論佘同madam,根本no one fucking cares 阿聆
張婉婷貪方便冇畀晒當事人睇final cut就送去電檢
大安旨意當事人一定同意,遇著個阿聆咁反感嘅咪搞到依家大鑊囉
情緒問題 真係屈機
所有嘢都要申請,要consent, 要跟規矩
女人突然情緒變 = victims
又開始扯去女人原罪
藍絲賤種拍既戲都話好睇你地成班藍絲五毛賤種圍埋慢慢打飛機啦
唔關個細佬事啦
佢細佬拍埋張婉婷部微電影添
個故仔就係以佢呢個家庭背景做藍本
真係有機會要等n年後片中主角都已經唔係到,套片先有機會面世,已經唔係我地e代人可以睇到。 到時既香港人 唔知會咩角度去睇依套片, 或者到果時都已經無左"香港人"
我想quote戲裡面阿雀定係madam嘅一句嘢

「你都唔會想我喺鏡頭面前睇書做功課啦 好假啊」

如果真係跟足曬 究竟仲可以拍到幾多真性情嘅畫面呢 呢套戲好睇嘅位正正在於佢夠真實而令觀眾有共鳴 如果真係下下都要申請 準備曬先roll機咁仲叫唔叫紀錄片呢
導演啲VO
整個走ling姐版算啦
連登一開始都係討論佘、雀同madam多
講埋馬燕茹都未到佢啦
我不入地獄誰入地獄啫
佢只係面對現實,無奈接受,有頭髮邊個想做癩痢
好正 有幕係中四水運會啲主角個個著晒泳衣 不過好可惜你應該呢世都睇唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞