平心而論 《給十九歲的我》好唔好睇?

1001 回覆
2502 Like 195 Dislike
你唔在意姐,大銀幕下果個係佢,不如話一開始係協商有問題,結果係咁有邊個想
如果當初淨係cut左唔同意個女仔嗰part
成套會唔會好差?
點解我中學嘅時候冇人跟拍
我想出名
你當呢套戲黃絲專利咩,我睇嗰陣後面有對中年夫婦話其實可以照考,唔使理嗰啲人
唔會 佢唔出黎爆我都唔會記得佢收兵
跟拍十年真心好睇。.同幾真。。。偷拍個下其實好難講。。你無左依d野又真係無左個種真。。。所以好難講。。但總括黎講。成套野你係會係好期待咁睇落去。。同有共鳴。。我係仔都有流眼淚
佢最後話帶住個咁嘅細佬好難移民
其實我覺得導演唔係衰人,不過可能佢理解唔到啲女仔感受。佢嚟中大嗰時有Q&A,導演話個個人都同自己過唔去,副校見到自己話「用愛浸死佢哋」話想cut,校長又話自己講太多嘢,所以仼何人講咩都好,佢都堅持要剪入去。結果係套戲好睇,但最後可能因為咁hurt到其他人。
咁你係唔係打手?
佢根本想套紀錄片有電影感覺
咁到底依家話套戲好睇係因為佢夠真實夠赤祼而感動到人好睇,定係成功比到成年人觀眾對年輕人既各式各樣意淫同投射(例:哇,青春就係咁。哇,好善良好溫柔。)?
如果係前者,我相信間學校係咪垃圾都做到呢樣野。
唔係私隱 係私處
認命, 但我幾欣賞佢唔會放棄細路既堅持
一套好片 俾啲咁既小事搞到上唔到
你睇下套戲咪知囉
件事係好奇怪
亦都好可惜
柒咗俾人屌就話自己假膠
落畫落得好
form2果陣話唔係我養邊個養
同form6畢業之後果句唔係我養邊個養
意思一樣
但背負既已經大好多
吉野妹 得低清
仲要唔知佢本人咩樣咩性格
呢套野好撚好睇,可以話近呢幾年最好睇既港產片,如果唔係搞出大頭佛我可以話今年金像獎最佳電影係呢部戲。
入面咁多位女仔面對自己成長既掙扎迷茫叛逆,同時面對自己理想比時代巨輪輾碎所感到無奈。但你睇完唔會覺得負能量。相反呢套野係充滿正能量,你會發覺原來大家都係咁一路走來。唔講咁多,睇過既人都知道,每個人都會係呢套戲搵到屬於自己既位置同感動位。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞