[Mac撚] 用家/買機集中討論(91) 無嘢好傾

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
做咩
上年暑假等到以加都未換機
睇到呢個新聞想放棄唔等落去
不過又有其他風吹緊一月尾會press release出晒14” 16”同埋M2 / M2 Pro mini
唔出奇,唔用到N3都唔會有得再強
同埋M1Pro 生產成本只會越嚟越平
而家做吹水佬真係好開心

講乜都有人信
https://twitter.com/markgurman/status/1615052883715850240
Gurman確認係14” 16”
姐係未有mini住

處理中 退 係唔係全數金額退? 今晚出M2 Pro就好
未出貨前應該可以全退
你想確定衣家即刻打俾CS問唔好等
btw其實未出貨係仲未charge card或者淨係hold limit
https://twitter.com/samifathi_/status/1615048626358652934
呢條友話reviewers已經安排緊會收到兩件review units
而平時出MBP係只會派一個size俾一個reviewer
姐係另一部機係新mini
Hold limit未 charge
Charge咗佢refund 都好快
可以打去card centre 問
終於
一出新機 可唔可以用教育價買?
兩面store同步的
開賣最多等幾分鐘至幾個鐘俾edu store更新
已退 等新M2 Pro
你咪CS囉.....
唔同玩法嘅
M1 mini行macOS就係行macOS
x86 SFF PC就行x86野
有冇人覺得14 pro兩邊個入風口好𠝹手

舊design好拎好多
你講由枱面用手指撬起嗰吓難咋?
定係夾響手掌拎住成部野嗰陣?
新呢代成部野圓角其實好好手感,係入風嗰兩條槽先有起尖角
通常幾點更新
平時好似係Pacific time 8-9am,上次M2 iPad Pro係
今晚12-1點
係呀就係呢兩野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞