[Mac撚] 用家/買機集中討論(91) 無嘢好傾

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
Thanks 都toggle 過佢
可能要洗macOS
我記得好似門市只做iDevice trade-in,唔知近排有無改過
同埋trade-in係會俾gift card面值,之後可以門市/online用
你應該有試過成抽AirPods由iCloud度logout再pair過啦?
其實件事俾我的話我會唔覺太大問題,只係要click多一step? 佢唔係成日跳出嚟阻住你用部Mac咪算
你講嘅方法都試過晒 都係keep住bug
反而ipad iphone互pair就好smooth
最近mac支援lol
如果想整部黎上網睇下片 打下lol csgo
應該出部imac定mac pro好
雖然我知打機唔應該用mac
但有apple 情意結
加上可以配埋屋企個home pod做喇叭
想知多啲
我都仲有5000未用
可以全部用晒落去?
iMac 都夠做啦,我N年前Intel 時代用iMac 玩Team Fortress 同Left 4 Dead 一樣順,Mac Pro 個錢唔值得攞去打機
但係HomePod 係無線喇叭有機會delay, 自己考慮
有無師兄識studio display 點樣可以變成兩部主部主機既monitor , 可以輪住shift 唔係靠screen mirroring
用thunderbolt KVM?
基本上完全無理性原因咁做
Studio Display係設計俾單一input用的
有無用部Mac係駁電視用
咁homepod mini既作用其實係咩
聽歌/睇片/home bridge hub
AOS個pickup status係同門市天才一樣望住同一個system
不過AOS嗰面有一個threshold,好似係門市貨量少過某個位數字就會當無,但係門市條友用佢部機查stock就會有
你其實可以打電話去問
一部公司電腦一部家用電腦
其實單Mon 雙機用呢個用途都幾廣
目前好似無thunderbolt kvm 可以用到...
會唔會有介紹?
唔用Studio Display囉
為Studio Display去處理KVM問題完全係浪費時間同資源
大把其他mon已經內置KVM,或者淨係DisplayPort的話你可以幾易用普通KVM搞到
廢事哂錢整新機箱 出左試左市場反應先囉
宜家買MacBook pro 14 係唔係好傻
連macbook 最好買有埋叉電嗰隻一條線搞掂
唔係急住用不如等多陣
其實Mac Studio 已經做到Mac Pro 嘅效能,port 位又齊,機身細贏晒
唔改機箱設計又冇expansion會唔會冇人肯買
咁佢衣家仲有PCIe slot嘅,呢方面係Mac Studio最弱嗰項,就算唔係插GPU都仲有成堆其他卡用Thunderbolt係搞唔掂
type-C KVM其實好閒,因為可以行埋DP alt-mode
但係要推Studio Display就要Thunderbolt KVM,因為5k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞