過左咁多年仍然好憎老母對我做嘅呢件事

1001 回覆
6763 Like 598 Dislike
至少7-8成人都無錢供仔女去外國讀
咁都有得屌應該大把老豆老母比人屌
用連登仔STANDARD
搵到錢只係解決到三餐溫飽同埋財政壓力
但係搵2萬同3萬定4萬 其實都冇乜大分別
精神同埋心理上既傷害都係解決唔到
工作壓力、人際關係、感情問題全部都不斷惡化

樓主可以試下自己出面租地方住
由脫離老母既掌控開始先
訓練下獨立既能力 自己話事、做決定

勸大家千祈唔好入行做工程
讀完U再讀埋master 捱到隻狗咁
仲要冇女 單身咁多年 每日對住地盤同埋男人
一個唔好彩工業意外死撚埋
後悔一世
樓主聼我講 要利用下自己身體優勢 咁辛苦做社會奴隸為咩
睇得出屌樓主嗰啲應該無遇著一個無學歷 control freak 大大聲以為自己咩都啱 又鍾意玩情緒勒索嘅老母

加油樓主 我都算係一個過來人 絕對明白你嘅處境同感受
咪係
利申:BBA

CS 好好wor
當個女搖錢樹正仆街!

所以我同老婆都講明,阿女大個都以佢自己興趣為先,唔使養我地,反而我倆努力搵錢,留返而家3 層樓俾佢,等佢大個可以輕鬆過自己生活
其實你阿媽嘅分析基本面冇錯,你讀得唔開心係因為做得唔好,但如果真係俾你去讀BBA、engine、老師,其實都冇保證你一定讀得好
我覺得你呢啲屋企窮係另一回事 屋企好撚有錢唔供仔女去外國讀書又另一回事
講咁耐,幾時搬出去呀?
唔通你係我表妹
當然屋企人過咗咁耐 都仲講緊醫療幾好幾好啦又成日搵其他親戚同我比,不過都係當佢地唱歌

都有諗過如果可能我當年揀護士應該移埋民但無計啦 要我係咁多女人嘅環境下做嘢不如要我去死

淨係一個女上司已經就嚟搞到我拎白卡
起碼有錢搵先
唔通三十歲搵15k上連登咩都屌一餐先叫叻咩
我身邊無人借錢讀,屋企包使費,炒股再科水比佢
搬出去先講
講緊讀大學四年最少都要成100萬,樓主以為真係碎銀嚟
嗰單堅慘
唔覺 大把18k code monkey 科學園乞食 中年失業
讀BBA搵到唔錯既只係少數
仲會中年失業
相反護士就愈搵愈多又穩定仲可以移民
自己讀唔黎就怪老母
如果當初老母唔理佢 由佢讀BBA之後出嚟揸兜一樣會上黎開post屌自己老母
我係樓主老母就幾大都唔供佢百幾萬出國讀垃圾科,真係有錢不如留番比你移民買樓咩都好
為興趣揀科根本係害死人嘅浪漫主義
笑撚死
負到一個點
淨係識上連登取暖

呢挺人好撚難頂
依個思路幾完美
細路仔咩 自己真係完全無責任?
想像到佢讀bba應該話唔好境、n展又話辛苦人工低、做老師又話24小時家長on call又ot
樓主可唔可以著住套護士裝同我玩角色扮演
幫我插尿喉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞