過左咁多年仍然好憎老母對我做嘅呢件事

1001 回覆
6763 Like 598 Dislike
你幫個藍屍樓豬口,唔知邊個先係5毛
有幾極端?咩野叫極端方法?同親戚講係咪已經好極端?

有冇用體罰唔比佢揀? 有冇搵人通街唱佢?有冇一哭二鬧三上吊?

係咪冇乜受教育既父母一定要講子女鍾意聽又一定正確既野先至係啱

由頭到尾由樓主個post我都睇唔到咩野「極端方法」。係唔係唔下下就住你講、下下估你心底想點做叫權威型父母?係唔係要父母對子女submissive先唔係權威型?

你要check下自己係咪太懦弱
佢咁賤祝佢死全家
你依句
好好笑 正皮同內文回應係唔成正比
樓豬咪就係有血緣既都可以對佢老母好差,佢老母有供書教學,相反佢無講過佢點對佢老母好,一味屌佢老母
感情台既會員質素
睇得出樓主條臭閪好撚努力幾責任推乾淨 想將自己淡氣發落個on9老母度 咁樣係會令你舒服啲嘅 但你個廢閪人生唔會有任何改變
十零歲就話聽吓老母講野
大學唔識轉科?
做野唔撚識轉工?
廿年嚟真係個個決定都係老母做嘅?用吓你個閪腦諗撚清楚啦
又一條叻唔撚切冇撚腦廢柒連登狗衝出嚟講風涼話
正義迴廊 電影宣傳?
師兄一定有個好幸福嘅家庭先可以咁樣一隻手指指住樓豬嚟屌
當年都係比屋企水咗去讀nursing,又係啲乜乜柒柒穩定高人工,最後我咪係瞞住佢地quit u rejupas,佢地知嘅時候咪又喺吹我唔脹
你啲撚樣講就好好聽 你知唔知轉學系係幾撚難
樓主點睇都係自律讀到書既人 如果行自己條路一定更順暢
你望吓樓豬以前既post,佢都好幸福
樓主直頭幸福過好多人
不過人就係淨係睇到屋企有咩唔好
關幸福撚事咩 樓主條廢閪係人都想屌撚鳩柒佢
依家咪就係要有個局外人屌閪醒佢囉on9 如果搵個差唔多處景嘅人 咪只會係兩個廢閪喺度互相安慰

過多幾年樓豬條臭閪搵幾萬住私樓又會多撚返謝佢個臭閪老母
樓主屋企本身就小康
由細到大我都覺得自己食好住好嘅
有間房自己空間
有工人用

細過有俾我參加興趣班
放工返黎會睇我功課
得閒無事會買下衫褲鞋襪俾我
童年除左一年幾次勁少少嘅打罵之外算係過得幾好
以前細個揀科都on99聽阿媽講
之後做咗兩年嘢覺得自己人生要自己做抉擇先問心無愧
就去咗讀碩士
依家轉咗行 做得ok開心
你自己都識話讀大學你唔知揀咩科,老母勸你揀nursing有咩錯,你未讀都知要執屎執尿,頂唔順就喺嗰下諗下自己想做乜,你無主見如果連老母都唔點你讀科穩陣嘅,咁仲更加有問題
聽你語氣都係凡事覺得人哋有問題而自己無為自己人生負責嘅人
不過講真 你阿媽都俾咗好實際好中肯嘅建議
個問題其他人都講咗
成熟嘅其中一課就係要為抉擇負責
老母無錢比你出國讀書都係佢錯?同樣邏輯佢係咪可以怨你無錢帶佢環遊世界啊?自我中心港女
唔好意思,真係想講:
吊你老母.
無錢供就無錢供架啦 係香港讀書讀咩無主見就賴人
你唔識自己research反駁你老母?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞