過左咁多年仍然好憎老母對我做嘅呢件事

1001 回覆
6763 Like 598 Dislike
直接Judas/讀過high dip asso 轉都得啦最好老母就養埋我添
如果自己又貪家族人緣好,咁仲怨乜柒,同你講,依啲就係無能嘅廢柴,接受自己只係一個棋子算尻數啦樓主咁識諗,就唔會話比人水尻左啦
想問大學揀科點解一定要聽佢講
成18/19歲 就算佢搵晒親戚一齊夾埋叫你讀nursing你都唔一定要聽
佢講明你揀左第二科就唔會供你讀?係都幾仆街
依啲先極品
半工讀唔得嘅
樓主有工人姐姐,碗都唔慌識洗,我同你講
認同,人生係為自己而活,唔係為任何人而活
你搵過一萬就知味道

利申:bba轉nursing
師兄,識計劃人生唔洗一定要好幸福嘅家庭。你咁講就等於講「要讀得成書一定要有千萬身家讀國際學校+名師私補」一樣咁on9
你自己有腦架,香港九年教育係咪白讀,平時鋤書鋤到無撚左腦就會同情,最弊係自己無腦,人講咩就信咩,自己反省下,最弊係可能人地都未必講錯

最好就共產統治,唔撚俾阿豬阿狗出聲,因為樓主係個智障,樓主見到朋友點點點,一陣又做傻事,老母叫佢點點點,之後又怨
其實佢話jupas最後無派nursing,結果派咗第二科俾自己咪得囉,呢啲嘢無人控制到
往事不堪回首,未來掌握你手
你老母係無知婦孺你今日先知?你係重要關頭選擇自己放棄做決定,依家真係唔鐘意喇就賴老母咋。
睇怕要橫屍街頭了
真係唔啱嘅year one Quit U報多次Jupas已經得,佢本身夠分入U已經唔洗retake 考多次DSE,我識幾個人都係咁,year one sem one 已經決定quit,等rejupas 嗰一年大不了咪做pt過吓日子
老老實實,香港咁嘅教育,十幾歲要決定人生路向,你覺得有幾多人識做決定?佢老母都唔識啦
結果樓主有日識諗想回頭已經太遲,睇得出佢係重視私隱,佢上嚟就係呻,冇必要同三唔識七嘅人講其他可能自爆嘅嘢,你亦都唔會知
大學學費可以借non-mean,呢個唔使睇家庭入息,大把人都係自己問政府借錢讀書,佢好似講到人人都係老豆老母俾咁
自己冇主見 就係到屌自己老母
冇錢供佢去外國 又要比佢屌
話咩老母水9佢讀nursing
唔水佢既話自己根本就唔知想讀乜
就算係水左佢讀 佢自己真係唔想讀既 咁大個人 唔識轉科?

就算比佢去外國 唔係讀神科 番到黎做咪又係一9樣
睇佢個死樣根本唔知幾多人 係因為香港讀唔到先去外國讀
移民啦!
同埋無得喺香港讀神科呢點無得怨老母,係佢自己考唔到,同埋佢估啲神科易讀咩,一陣入去讀唔掂又怨天怨地
我生平最憎一定係
望子成龍 自己成蟲
龍生龍 鳳生鳳
孩子的起點是父母。
自己係死廢閪就強逼自己個仔女
條撚樣睇韓劇睇得太多。

開口埋口話人智商低既人其實自己都可能有少少問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞