過左咁多年仍然好憎老母對我做嘅呢件事

1001 回覆
6763 Like 598 Dislike
你要順耳好易嘅,一齊踩佢老母有幾難
儲錢移民,唯一出路
成3k幾個正評,我諗都係因為樓豬話唔撚俾家用
主要係儲到都唔想還
明明儲到錢可以做好多野
買架車俾自己玩又好
做首期做樓奴又好
一諗到點解要幫廢老還
就無明火起
點解我人生要幫佢還錢
明明我自己乜都無享受過
人就係不斷回憶過去做未來展望

層主咪就係同緊樓主講緊
仆街嘅過去都捱過咗 既然而家有啲手牌搾手
不如由呢刻開始 思考吓自己想點囉

人生邊有咁多如果
我夠可以話就算發生你所講「情願」嘅狀況
以樓主老母唔肯比錢 而讀書就係乜都講錢嘅情況
結果都係食撚哂屎得嚟 為錢煩咪又讀得唔開心

難得有咁多真心巴絲比緊正常意見
要圍爐樓主自己啲fd都大把

吓吓都要同樓主處境一樣先留得言
咁樓主唔會有其他轉變喎
同意,有主見一早就plan好曬讀咩科
唔會俾人左右到

樓主老母點條明路俾佢唔洗乞食

可憐有d人聽老師朋友9up 讀書要跟興趣,讀錯乞食科,然後畢業走去讀nursing master
正義迴廊2
咁大個人,你無思想㗎
有道理
我搵份萬頭嘅工一樣可以自己住,何況你做護士?
人不為己 天誅地滅,你繼續怨人都冇用,倒不如壯大自己
我屋企都供唔到我去外國讀
我反而冇怪佢我係有jealous 人地,但都體諒佢地盡咗力供書教學

揀科做最後決定都係你 咁都有得瀨?
你自己都係傻閪
咁樣同一個由細到大被人情緒勒索仲要長期洗腦既人講野真係難聽過粗口
千嬋有牌再去唱歌
痴撚線啦,樓主幾大進歩,識多幾多嘢

當年個 post都冇人理佢咁滯 ,正負評、評論數都小貓三四隻

你睇吓而家識改好個標題,挑動連登仔情緒,帶風向,抆走對自己不利果part (食好住好)

改少少就變咗幾千正評

你估個個做得到?
個post正皮多過負皮十倍成3k
但留言8成都係鬧緊樓主
係發生咩事
係度貼啦仆街,大把有錢仔係連登貼屋企加bank statement ,開頭係威係勢,依家係度縮

又要威又要戴頭盔

弱智仔終於問人借到圖

貼埋bank statement 貼租約啦,講到收租收到手軟

又唔係無見識過有錢人,講到幫我開眼界咁,我就睇你點幫我開眼界

弱智宿舍留返比你呢類有需要人住啦

其實nursing唔錯啦

雖然佢老母養兒防老係仆街都係事實
個弱智仔留返比你,見佢咁得意咪同佢玩吓囉
你屋企兩個比狗屌完屍都無唔好入落我度

弱智仔真係麻煩,幫你認清事實,你冚家剷咗
點都唔夠弱智仔慘,老豆老母要照顧你過世
仲有樓上有DSE & 逼科係到度鬥嘴
Keep住推po

反而廿幾頁樓主一句都無覆過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞