過左咁多年仍然好憎老母對我做嘅呢件事

1001 回覆
6763 Like 598 Dislike
智商低就唔好學人舉例啦!睇樓主提供嘅資料都知,佢老母喺家族中人緣唔錯,仲有啲影響力。唔好搞錯,壞人都可以人緣好,兩樣嘢冇抵觸。而佢老母係冇偈傾嘅人,其實香港起碼八成人都係冇偈傾,唔識用對等地位坐低理性地傾,一開口唔講事實只講立場,中國人民族性就係咁。咁嘅情況之下,樓主只有兩條路:1. 屈服。2. 同老母反面。而一旦去到反面嘅局面,就唔係只同老母反面咁簡單,而係同成個家族都反晒面,包括所有由細玩到大嘅老表、姨媽姑爹,亦包括老豆兄弟姊妹,因為佢哋夾喺中間為免佢哋難堪,唯有避而不見。呢個決定影響深遠,係咪咁易做得出?你問吓自己先啦,成班廢柒喺度鳩吹
老鳳比錢你做想做既野咩,自己有手有腳真係有夢想咪靠自己囉,生你出黎想要咩就有咩咩
試下youtube交友lor, 你英文都唔差不過可唔可以唔好擺雪櫃
點解你可以ff到咁多野出嚟
我大學學費都係自己借政府錢
你吸收能力低啫
屌你老母連登偵探上身?唔同意你就係錯就係弱智?你呢d柒頭黃尸黃衛兵早d死啦
仲有3. 乜都唔做上連登圍爐
講到尾咪睇自己有幾多決心
你應該控制下你情緒先,唔好周街亂咁咬人
樓主=傻仔
好耐無見過咁高質既回應
唔止 除咗估錯移民潮多返好多教席
Engine BBA 佢都睇得透喎
係,連登出名人不為己,天誅地滅
錦鋰有乜高見?講黎聽下好喎

我都經歷過樓主既事
只係佢比人叫去讀醫護 我就比人叫去讀藥劑
佢係小康之家 我係窮撚家庭

我最後都係堅持讀自己想要既野
理得d親戚屋企話成世無人要/無前景
果陣仲要係人人嫌棄當水泡科既IT
大學畢業後第6年 我人工上到71k
身上已經有首期 但儲多幾年諗移民

我只係想講情緒上發洩
係解決唔到你下一餐同埋未來既煩惱
趁而家仲後生真係自己plan下未來
請長假諗下都好
怨係無問題仲可以呢世唔原諒佢,但要自己搵到出路,唔係就會係原地loop ,呢世都係咁過

其實做護士真係唔差,仲可以快啲搵到錢遠走高飛
結局咪又係俾人屌
香港做女人係咁㗎啦
咁大個人仲老母前老母後
樓主係咪裙腳仔黎反抗都唔識

下下跟住人意見一定冇結果架啦
港女就係雞都冇用個腦諗嘢
咁激動做咩
送你一句
Arguing on the internet is like running in the special Olympics
on99
講到d親戚咁有影響力
係要咁撚介意人地d閒言閒語就唔好怨人啦
希望樓主老母快d死唔洗養佢咁耐
低你老母咩,人地細細個開始就有自己房有工人呀
起下佢底啦,一年前已經出post 屌自己老母
一年後都冇做任何野去改變現況
佢呢啲人係抵撚死架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞