[殭屍/靈幻/鬼怪]《輪迴。道》世界重新輪迴一次之後我都係變咗做現代道士09

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
之後武器比人打爆再死多次
死都唔緊要,多元宇宙裡都仲有N個真身
我諗再reboot 你地都唔睇啦咁冇新意
我都話洛兒冇餓死!只係冇交代!
我可以睇
你唔好再掩飾啦
我都唔會容許自己咁冇新意
實有新野比大家睇
唔reboot咁寫前傳
我記得之前第一季大結局個陣係有講過,諗緊出前傳定第二季先嘅但我實在係諗唔通前傳某啲劇情,同埋我驚劇情上會有太多相似嘅地方,所以就暫時放低咗前傳嘅諗法
寫完先再諗
寫完先再諗
冇錯第二季都有排寫啦
人黎備剪
又剪?
剪下好似會加速
「維哥~你要保護我啦!」媚娘的雙手亦在盤著一個圓,她語調雖仍是那麼輕挑,但也明顯聽得出

她害怕了

「呃..嗄!!」習維全身儲力,逼得全身青筋暴現

趴滋!!手臂重新長了回來,但這也耗掉習維的大半力氣

「嗄….嗄…我唔係拖得好耐」習維瞬步走到媚娘前面

「你想死先就成全你!」王奇也沒有執著要對付媚娘

「要死就一齊啦!!」習維這次沒有握緊拳頭,而是雙手都伸出尖長的指甲

「雕蟲小技」王奇原本打算再次用手刀把習維的指甲都劈斷

但萬萬猜不到習維轉了對戰方式

「嗄!」習維張開嘴巴,從嘴巴吐出了一團屍氣

「嗯?!」屍氣殺了王奇一個措手不及,直擊到他的面門上,眼睛短暫的看不到,他後退了兩步

習維就趁此機會上前!

用尖長的指甲在王奇身上游走數圈

「呃….」王奇吃痛再退後,但身上已被習維劃出了多道血痕

「維哥你好叻啊~」媚娘讚揚習維

「你留返啖氣快啲搞掂好過啦!」習維反了媚娘一個白眼

「我都係等緊Boss 」媚娘縮一縮膊,收起一貫的妖媚說

「嗄…..」習維苦惱嘆氣

而這刻王奇已重新調整好狀態

「皇天擊殺!龍神破!」王奇雙手合攏,掌心對著習維和媚娘的方向

嗖!!!一道如龍形的強氣在王奇掌心擊出

「嗯?!」習維一下撞開了媚娘,然後自己再打算跳開閃避

但可惜,動作始終不夠快,半邊身驅都被龍氣燃燒燒起來

「嗚啊!!!」習維躺在地上痛苦打轉

「你終於可以….」王奇跨到習維身上

「落!」嘭!!

「去!!」嘭!!

「祭!!!」嘭!!

「我!!!!」嘭!!

「個女!!!!!」

嘭!!!!

王奇一字一重拳,拳拳都打在習維臉上,習維的臉都已被打到不似人形,面頰的皮肉都綻開,整個顎骨都露出

「嗄….祭..」習維用最後的掘強,伸手捉住王奇雙臂

「祭你老味!!!」習維吐出一口黑血,把王奇噴了一臉

砰!!王奇不說一話,直接用頭錘把習維的鼻骨也撞碎

「嗚啊!!…….」習維發出最後一聲慘叫後,就再也無力反抗,整個人都軟掉下來

王奇再次擺出手刀,手刀上漸漸凝聚一道金光形成刀刃的形狀

嗖!!!

王奇正要揮「刀」把習維擊殺時,後方的媚娘出手制止,一道邪氣擊中王奇,把他擊開

「嗄….你試下再慢啲….」習維忍不住抱怨一下

「唔關我事啊~係Boss啊~」媚娘指了一指她的身後

習維以為是段天親自來到戰場,立馬拖著殘破的身驅站起,但起來後才發現段天並沒有到來

而是媚娘用幻術弄出了一個像虛擬屏幕的東西出來

「玩咩啊…..」習維看著那「屏幕」有點不解,亦帶點怒氣,以為媚娘要自己用性命拖延的就是弄出這東西

「你睇清楚啲~」媚娘再指一指那「屏幕」

「Boss ……」習維望向

這時,被擊開的王奇亦再次襲來,他首當其衝當然是向只剩下半條命的習維擊去

「靚仔~你郁手前最好睇下個到先啊~」而媚娘就跟王奇說

王奇停下動作望向了「屏幕」

「洛兒….?!」王奇震驚的看到洛兒的身影出現在那「屏幕」裏,是洛兒剛趕到辦公室裏工作的畫面

「你唔想佢有事嘅~我勸你唔好再亂郁啦~」

「妖孽!唔好諗住用埋啲旁門左道嘅幻術嚟呃我!」王奇打算無視媚娘的阻撓直衝習維

「唔係呢~你睇清楚咗啲~」媚娘再說

當王奇的視線再望向「屏幕」時,畫面裏已多了一個他不認識的男人站在洛兒身旁

王奇不認識,但大家都個那人是段天

段天看著畫面邪魅的一笑,剛好露出了他那尖銳的獠牙

「喂!你唔好亂嚟啊!!」
啱啱中完招好返即刻趕出一文!!
可以唔洗驚中 安心出文
Btw 996!
[殭屍/靈幻/鬼怪]《輪迴。道》世界重新輪迴一次之後我都係變咗做道士 10
https://lih.kg/3395068

開咗新post 快啲比個正評先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞