[殭屍/靈幻/鬼怪]《輪迴。道》世界重新輪迴一次之後我都係變咗做現代道士09

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
智妍可能著圍裙
又廚房又圍裙,唔通會加甜
你條鹹濕仔
我係會堅持唔加甜㗎
都隔左幾星期冇入黎😂😂用左差唔多2日追完
2日咁耐
番工冇keep住睇😂😂所以慢左D
2日已經好快㗎啦

同埋你擺明串我出文少
今晚夜啲應該有文
「…….」這時葉靈一直偷偷看著陳天航的反應

「但點解佢又會知呢?」啊烈又提出問題

「嗱!咁就唔關我事啦,我都唔記得𡃁仔中意食咩㗎」英叔這次立刻釐清關係

「呃…..係我啊」啊武舉起了手,把這事認了

「哦!原來係啊哥幫個妹溝仔!」葉尚生笑說

「我….我邊有溝…我煮飯啦!!」智妍臉紅的跑進了煮房

「死仔!平時又叫我地唔好打你個妹主意!而家就偷偷地幫你個妹溝我地航哥??」啊烈一手蹺住啊武的脖子,將他壓下

「喂嗱!絕對唔係你諗咁樣嘅!我只係同啊妹傾計嗰陣有提起過你地中食啲咩咋!」啊武解釋說

「我信你至奇啊!」啊烈將啊武一下推離沙發土

「我出去食」而這時葉靈突然站起說

「有人煮飯,仲出去食?」九叔淡淡的問一句

葉靈就知道是示意她坐下

「哥,我返房,食得叫我」但葉靈始終不想留在大廳,選擇回房

「哦,好啊」葉尚生也大概知道妹妹的心思,所也沒多說什麼

而陳天航則一直看著葉靈的背影,若有所思的

「等我入去睇下妍女係咪真係識煮先!」英叔步向廚房

「英叔佢得㗎!佢好細個就開始自己煮飯」啊武說

「妍女!你識唔識㗎??雞蛋六隻,糖呢就兩茶匙!」英叔的聲音從廚房傳來,又在說爛笑話

「我知,仲有啲橙皮添~」但智妍居然能接上英叔的話

「喂!識啲野喎𡃁妹!」

「當然啦!我細個冇野做成日睇電視㗎!」

而這時大廳內,眾人開始圍住了陳天航

「呃…你地做咩啊」陳天航疑惑的看著眾人

「點姐航哥!」啊烈問

「咩點啊?」陳天航不明

「哎啊!佢問你揀好未啊!」葉尚生激動的捉住陳天航雙手並舉起

「喂!噓….細聲啲啦」啊烈打了葉尚生一下

「嗱,啊航,依家係你面前有兩個選擇,左手係我個妹」葉尚生說時瞪大雙眼

「而右手係佢個妹」然後再看著啊武

「我都想知你會點揀,雖然好怪,但我個妹幾好㗎」啊武也說

「唔係、等陣先,個問題係你地係想講你地嘅左手定我嘅左手,我嘅右手係你地嘅左手,我嘅….嗚@¥&%+$」

「屌你,收嗲啦」葉尚生果斷鬆開他的一手,繼而一手捂著陳天航的嘴巴

「係喎…但咁樣講先發現,原來航哥你係中意搞人個妹㗎喎」啊烈奸笑的看著陳天航

「我…嗚@¥&%+$」陳天航說不到話,但支支吾吾時把眼瞪大

「喂喂喂!你地三個搞咩啊,佢焗死㗎啦」英叔這時從廚房拿出一碟菜,剛好就看到這場景

「老野你唔睇住佢地嘅!」英叔說

「你想我點睇?」九叔把頭擰向英叔聲音的方向

「呃…哈!我同你講笑姐!妍女你係咪叫我啊!嚟緊幫你!」英叔尷尬的找了個藉口溜了

這邊的眾人氣氛歡歡樂樂,而另一邊……

「我地唔嚟搵你,你地自己送上門?!哈哈哈!」
有文要即刻推
話說最近d文長咗
是咪靈感大爆發
日常野係易寫啲啊,因為係日常會出現嘅對話,而且英叔個類型爛gag 嘅對話,我成個腦都係
我真係加咗比你啊雞蛋6隻
都係多L謝喎
前幾日有啲事所以出唔到文,今晚應該有文
出文必須正皮
準備定花生等開打啦
今晚有文
王奇係咪要拎飯盒啦?
你估有冇一種可能佢先係呢個故仔最後嘅Final Boss
呢排有屋企人結婚,嚟緊又有個band show 要出,要不停練歌,忙到甩碌所以文會出慢少少,請大家見諒
想睇show
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞