Router路由器 集中討論區(46) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
19 Like 4 Dislike
玩mesh 既話第二個node有冇需要用lan 線駁埋一齊?
定就咁插個火牛用apps搵返個node 出黎connect 就得?
Velop ac 雙頻 0102 岩岩好
將傳輸地區較做美國
ac53 唔支援aimesh, 最平依家好似係ax55先有aimesh
唔該!
其實想用mesh,係咪唔應該用asus?
Asus都要咁校
可以有線連2部router Asus其實唔差
想穩定無線mesh 就買3頻router算啦
即刻低咗十幾
又高返
MESH 你地會分開2.4 同5定SET做同一個SSID 由佢自動轉換?
如果你有玩智能家居最好分開,因為好多智能裝置都只support 2.4GHz, smart wifi 會令到裝置search 唔到wifi
有冇行android嘅電話?down個 wifi analyser睇下邊條channel無人用咪用佢
冇嘅就求其/自動
無an機
但部機係咁斷線, 任何device 都斷, 請問5GHz 頻道有無關係?
Orbi 鎖死左5GHz2 做backhaul, 係hidden 左唔比user 用,所以唔會有得較3位數既wifi channel

用緊ac86u同用左好多年既ac68u aimesh緊 呢排3 4房成日斷收得好差 想換wifi6 mesh wifi

綠色兩個位係入牆用lan線將兩個router駁埋左
諗緊換netgear既MK62定有冇其他好選擇
$1000左右價位,...AX3000 係咪已經c/p值最好?
Synology router如何?感覺幾整齊、企理、多功能

唔會cut product line掛
平既換兩隻ax55 行aimesh 仲抵
$1000左右係,或者tuf ax3000 誠哥唔知仲有冇優惠
想買隻 插得sim card ge router 頂住先,邊隻好??
呢幾隻係netgear 同 asus 官網見到最平,求其一隻?

咁如果3k內有咩更好既選擇?
電器x 買仲有一蚊找,買tuf ax3000 仲平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞