Router路由器 集中討論區(46) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
19 Like 4 Dislike
新買MX4200,係咪唔使特別改setting?我見佢可以set嘅野得好少
你條lan 有問題?
Wifi setting 有冇開傳輸時間公平性?!
試過其他線(cat6)都一樣 reset 過都係咁
無咩唔洗特別改,除非要split ssid, fix channel, 轉transmit region 先入web ui 改
App 出wan 有冇1Gbps? Lan 連pc 有冇1Gbps? Wifi 的話check 下係咪跌左落去行2.4GHz wifi
Linksys wifi setting 唔見有呢個設定
1. REBOOT
2. APPS內睇SPEED
2. 你用電話TEST? 重新連WIFI, 佢有時會弱智比慢速你
3. 分返開2.4G同5G

利申用緊覺得好差唔好用
app都係得630mbps
用緊samsung s20 ultra 佢有時會斷線添 orbi 好似冇得分開2.4同5g
我開左GUEST以為分到
整完就無理佢
點解既
係啊 無得分2.4GHz 同5GHz 所以先問會唔會係跌左落去2.4GHz, 係app 會見個裝置連緊2.4GHz/5GHz
App check 直連wan 都係咁慢好大機會隻野有問題
要web ui wifi setting set
我係呀,撳埋ca都冇喎
兩頻vs三頻
mx4200多條5ghz
有冇巴打係HKBN 1000M上網
佢跟嗰個router 點?使唔使自己出去買
450呎,房同廳都有lan port,想買兩隻router cover哂
PCCW 1000M,Budget $2000 內,要求router靚仔最好無一支支
平時都係Netflix,YouTube,仲要Zoom開會
RBK50係咪最好,定仲有?請出招
加少少mx4200*2
咁奇怪 我有喎
但其實我upload嘅時候冇其他嘢連接5ghz
老閪唔買低b link
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞