Router路由器 集中討論區(46) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
19 Like 4 Dislike
除左gaming feature 之外無分別
如果唔係TUF的話係咪無得較每個device嘅頻寬同埋priority?
頂唔順屋企隻router,想換wifi6, asus 隻tuf ax3000有無伏?
官網Bandwidth limiter 同game boost 兩隻都有,但tuf 都似多左open nat forward?!
台灣同美國牌子
Linksys 都好似係台資 賣咗俾鴻海 foxconn
基本上電腦野
Router/半導體(amd)/ 電腦
好多龍頭都係台灣公司
Linksys賣到最後係台資
Netgear都係香港人去美國開立既品牌
之前係咪有巴打買到 UDR 有冇初步包膠
隻魔鬼魚太廢,個fd比左隻ac68u我、加埋自己本身隻ac68u,而家mesh左全屋任何角落都收到5GWi-Fi

玩住幾年先再諗升唔升Wi-Fi6 lu
MX8400
魔鬼魚係…
rax75

用左佢天文台都上唔到,困擾左我好耐
又係叻雞 咁你牙石咪用住先,逐隻逐隻換wifi6 囉
其實mesh左嘅話我續隻換係咪要mesh多次
最近買咗Ax3000,成功連線,但第一粒燈時不時就紅咗,有無人知道可以點搞?
1000M 400尺 買AC68U / AC86U夠唔夠?定AX3000更好?
覆蓋嚟講 2部實鬥贏1部rax75㗎
至弊rax係上唔到網

每次連線第一次一定失失敗,上App Store都係

等幾分鐘至十分鐘就load得到,無任何問題,speedtest Wi-Fi都去到6xx
拎去代理換過部
係咪又係叻雞連apple device 既問題
全家APPLE都係咁

應該係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞