Router路由器 集中討論區(46) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
19 Like 4 Dislike
香港買應該成張連pcie card, 係得x寶先有單張m.2 ax200 賣
明白
SXK30 月頭買179.99
又貴返
佢送來隻牛係110W
你自己搵二隻220W 1.5A 以上就得

好唔好用?除左多d ssid果d之外,穩定性、速度同其他家用有冇分別?
除左佢唔係Tri-band 呢個價都OK
不過有一個問題, 一BT 佢會好穩定咁自動REBOOT 一次
唔知係咪佢FW太廢定點
求教
巴打點睇AX68U?
3x3但係80mhz
不過粒u勁過ax3000
係 最平買多隻ac68u, 好少少就upgrade ax 做主,ac68u 做副
好穩定咁自動reboot笑左
如果只係想要有個Device做AP, google wifi係咪好選擇?定係仲有其他option?屋企400呎正方形,一直用緊R7000。之後打算轉有線router駁Switch,裝個AP上櫃頂貪好睇。
Ax68u 唔上唔落 一係就再多少少上86U
小小
行同水都加成千蚊
Within budget 既 ax68u 係新啲既
價錢計埋 promotion 就ax3000平啲
感謝
美森ax92u 特價
想請教共碩xt8一般家用如何,有駁nas 長期bt?另外屋企用幾多smart home devices
旗艦嘢應該唔錯 行貨5K幾套裝 不過就lan port得4個
諗緊買行貨MX8400定水貨RBK753
差唔多價但係一個多一部分機
呢度巴打又力推Linksys 好難簡呀
Ubiquiti
想請教下屋企用緊RAX80
但有間房較遠,長形積隔牆仲要少少凹左入去
如果個間房想收好啲係咪可以加隻EAX80 玩Mesh?
另外有冇啲平少少嘅選擇
買水貨無保養,一陣有咩事得不償失,由其orbi 有分主副,主機有事就gg
好 即刻訂套8400試試佢
你backhaul 都係wireless ?聽講wired backhaul就dual band夠做
bt會reboot咁大鑊?咁如果你有部機set左一開機就自動download野咁咪一開電腦就成屋斷線?!屋企有其他人開緊會/打緊機就死…..有冇話最近update左先咁樣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞