Router路由器 集中討論區(46) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
19 Like 4 Dislike
有無巴打試過用Asus router個app setup完,登入唔到個router已經手動重置左次
巴打們提及既mx4200 mx8400 係咪講緊 linksys velop ax4200?
我未入黎睇之前已經諗住買netgear rbk752.
請問如果600呎3房有走廊,兩件裝已經夠用?
我放廳同埋中間間房基本上己經cover晒成間屋
有冇打錯ip
如果手機連到咪係pc 問題唔係router問題
用電話app唔洗打ip
咁試下用browser 打ip入
今晚試下
NETGEAR Nighthawk X6S AC4000

請問呢款ok嘛?
希望可以搵到款整VPN然後成屋都用VPN

MX4200打手
各位巴打請問AC86U係咪性價比最高

要求方面》》》VPN router

$1500-$1800左右

對速度要求唔高
咁如果我想買2件裝 係咪買 mx8400? 定係買2支 mx4200?
一樣既
散買 就可以後加另一隻
一次過兩隻就平少少
本身想買ax8400
d sale話新出咗ax5400 平少少
只係三頻同雙頻嘅分別
係咪基本上雙頻都夠用?
咩廠?
google 唔到ax5400係咩
https://www.linksys.com/us/whole-home-mesh-wifi/linksys-atlas-pro-6-dual-band-mesh-wifi-6-system-2-pack/p/p-mx5502/

應該係呢個
我只係留意到佢盒寫ax5400 原來再分做mx5502
鋪頭話呢個星期先到香港
會wireless mesh 就建議3頻
睇價錢吸唔吸引囉
其實都係差2、300
Wireless mesh 3頻會收得好d?
因為個sales只係話如果唔係十幾部機唔洗要3頻
獨立wireless backhaul channel
子機會快d 唔會同時俾client device 分薄
另外理論上會穩定d 少d撞channel 干擾問題
咁呢款 你點睇?

唔該
唔該哂巴打
MX5502? MX5502 好似係高通新cpu, 但係慢過MX8400,mesh 始終3頻表現穩定性比雙頻好好多
我做左小小功課但都淨係睇價錢

各位巴打我搵左五款,我估應該唔係垃圾

唔係用嚟打機,主要功能希望係連VPN
希望所有裝置係屋企用都已經有VPN咁

NETGEAR - Nighthawk CAX30 AX2700 WiFi 6 Cable Modem Router

NETGEAR - Nighthawk RAX45 AX4300 WiFi 6 Router

Linksys WiFi 6 - Whole Home Mesh WiFi System

NETGEAR Nighthawk X6S AC4000 Tri-Band Wi-Fi Gigabit Router

NETGEAR® Nighthawk® Pro Gaming WiFi Router (XR500), AC2600 Dual-Band Quad Stream Gigabit, Gaming Dashboard, Geo Filter, Quality of Service (QoS), Gaming VPN Client (XR500)

幫幫手俾啲意見
唔該晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞