Router路由器 集中討論區(46) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
19 Like 4 Dislike
你app版唔係太得又唔想糾纏嘅話
都係用電腦版試下得唔得嘅姐
搞掂咗 唔該晒巴打
tuf ax3000 vs rt ax3000 係咩冇乜分別
wifi信號強弱打風唔會有咩影響既
影響信號最大係阻隔數量同物料 距離係其次
兩道牆+家俬 隔一隔真係可以收得好差
Router路由器 集中討論區(45) 為已為人 中共牌子勿選購
https://lih.kg/uzigsJX
唔該巴打
咁如果有線mesh呢?雙頻三頻係咪冇分別
正常係
除非好多裝置要連
D-Link Eagle Pro AI R15
同埋
D-Link DIR-X1560

各位師兄會點揀?
兩部都垃鳩圾,唔好揀
LM
新樓送左一個TP LINK TL-R473GP-AC同2隻制面AP
發現wifi 好慢
想問可唔可以用面板個lan port 駁多隻router 架?
broadcom u通常都係熱
我用緊網上行 1000M + Linksys MX5300
我而家開住 Linksys Smart Wifi

我應該點設定個 Wifi 可以快 D 順 D?
問問平價野
Linksys EA7500s $459
Netgear RAX10 $639
有冇伏
邊隻收得好D或者個介面好用D
750尺屋只裝一部
之前用更平嘅 d-link 好似3百蚊屋企都零死角
只喜歡平放背面三條天線款
企起身唔得八爪魚咁前面或兩側有天線都唔得
Wi-Fi 5 定6都無乜所謂無線野多應該分別不大
唔打機唔追求極速唔想加錢買貴野

我想問呢個有咩用
分返開唔用smart wifi
Wifi 5/6 無所謂就EA7500s 範圍大啲,係真3x3天線,RAX10 佢只不過係2支單頻天線加1支雙頻天線,實質只係2x2天線款黎範圍細好多
睡房同主人房幅牆唔厚正常夠做
可唔可以講多少少

Linksys hotline 教我
入 Smart Wifi 個 Page

1. 入連線能力的網際網絡連線設定
IPv6 - 自動 Untick 變成已停用

2. 入連線能力的本機網絡
靜態 DNS 1 由 0.0.0.0 變成 8.8.8.8

都唔係好得
Ax1800 夠唔夠 十部機同一時間用
睇嚟真係冇乜人用netgear㗎喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞