Router路由器 集中討論區(46) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
19 Like 4 Dislike
理論上冇
注意散熱就得
mr7350
MX5300 係唔係冇得調教 Wifi 功率 ? 唔見有呢個setting
較地區-> 美國/澳洲 最大
其實係想教細D 同埋 係唔係冇得set 5GHz ac同ax 分返開 ?
5GHz 可以再分開,web ui -> 右下角ca -> wifi setting
我諗香港應該差唔多最細功率既地區
哇屌 係呢個setting 啦
如果冇理解錯
5GHz 1 36-48應該係 AC
5GHz 2 149-165 就係AX ?
5GHz1 AX
5GHz2 AC
倒轉左添 繼續試下 分開同一齊用 邊樣快D先
我搞掂咗個WIFI了,用返ONBOARD wifi adapter 加返天線,單用5G,set 160HZ

咁就有最高649M
問多樣 wifi設定入邊既 Wifi 模式 係唔係限死左 只有混用型 ?
想請教各位ching
我個router 如果有網絡會connect唔到去admin個page
有陣佢會突然connect咗wifi 但冇網絡 嗰陣就入到admin page

有網絡嗰陣wifi setting 嗰到見到個ip同admin page個ip唔同
我有個modem

請問我應該點做
你點入admin page? 打網址定IP? 有網絡打gateway ip入唔入到admin page?

你嗰個modem有冇wifi功能?
郁過d線?
冇呀
網址/ip/app都試過唔得
modem 冇wifi
想買兩個ax3000做mesh 但係咪要各插住條lan線先做到?
一部有插就得
RT-AX58U 同 AX3000 有咩分別?
Router路由器 集中討論區(45) 為已為人 中共牌子勿選購
https://lih.kg/uzigsJX
想問我而家用緊張wifi卡係ac9560
如果我買部wifi 6既router會唔會search 到?
linksys又出左雙頻既5300
TUF AX3000 應係做緊promotion $999,TUF打機有優勢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞