Router路由器 集中討論區(46) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
19 Like 4 Dislike
嘩 抵喎好彩未買
係就快
係咪一定要送貨?
門市同步,經開就買埋,剛行街見到
我果頭無誠哥丫
想問下HKBN隻home gateway 可唔可以出條線駁落房隻router到,房收wifi signal 有時唔係幾好,想買隻router 比房部電腦插lan 同放Wi-Fi 比其他device
你拉到線入房當然可以,或者hkbn 個隻gateway 唔用佢wifi, 整set mesh 都得
本身用緊隻router netgearR7800 係間屋正中間,最近租左隔離屋想share 埋,用番原本7800 + 兩隻mesh 近門口得唔得?
定係要3 隻mesh 唔要原本隻7800
1.1.1.1

set下wifi channel 改下地區

想問下點解我換左隻tuf ax5400 test整都係得500-600 5g已經set死左80MHz 係咪仲有啲咩要set?
Channel set 3位數?!
3隻mesh 唔要原本7800
ax56u $699 好定係ax3000 $999好
補充 400尺, 廳放router 去到房隔兩棟牆
Linksys 真係把炮
今日拎去換

佢入倉拎左一盒全新既 MX5300 同我交換

真係有錢…

BTW 以後都唔買 Linksys
咁易有問題
一定係TUF-AX3000
慳嗰三舊水做乜
係咪要裝driver
咁唔好彩
用左年半暫時冇乜事
我對ac1300 用左2年
咁岩姐…我新wifi6 買返黎都無熄過,好穩定
2000 budget 有咩選擇
$2000好難買3件裝嘅Mesh router
唔知Linksys 啲AC mesh router 得唔得
求救,收WIFI得2X M......
屋企2房一廳,3百幾尺,個router 放係廳,用desktop 電腦,新機Onboard WiFI----ROG STRIX B560-E GAMING WIFI
用緊新裝HKT 1000M ,前日裝咗ASUS TUF AX3000,device都係房,wifi出手機有150M,但個desktop得2X M。手機做熱點,個腦都有40M。
我係咪有的咩野set 錯咗?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞