Router路由器 集中討論區(46) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
19 Like 4 Dislike
你係同一位嚟
玩分身?
請問有無你知道
一部用mx4200用到嗎三百幾尺無咩牆?
無牆緊係得
Linksys / ASUS
而家用緊垃圾TP link,房又收得唔好, 想問下如果換ax56u 夠唔夠?有無其他建議?定係要用mesh?

430尺左右
藍色點係router個位
請問asus ax82u係邊調較頻譜,mac 無driver
咩 driver 咪入web interface set
192.168.1.1 或者router.asus.com

用緊router R7000 放係廳果位置隔離有電視/風扇,
房個位收得2格勁慢勁斷線,...係唔想浪費左部R7000下,有乜方法增強??
唔好意思,真心電腦白痴,多謝指教
由於隻netgear太弱智,封印左佢 上咩網都要load真係食撚屎

而家用返ac68u放廳,但房又收得唔好,所以想買多隻router擺走廊位,係咪只要買返asus就方便d做mesh?

已預備左條長lan線由ac68u出比新router

定係買ax3000放廳,走廊放ac68u?
交叉位裝多隻行Mesh
意思係extender ?
400幾尺,linksys E7350 好唔好用?
Mesh 同 Extender好似係有分別
不過中間個技術詳細係點就唔知
想問E7350依隻會唔會有問題
驚用1年半載收皮
r7000好似冇mesh
Netgear咁鳩?
68U 都有喎
Asus RT rx3000 同 tuf ex 3000邊部好
Asus RT rx3000 同 tuf rx 3000邊部好
間屋同你差唔多結構
房得近門口位收得到
訓上床就上唔到網
結果都係要mesh每間房放一部
房冇拉線既話就全部都要放近門口位
asus 是aimesh 嚟 asus自家野
netgear 冇software嘅mesh
要orbi果d先係mesh
加隻wifi extender算啦
唔該曬,咁我直接上mesh 算
鑽石則真係好.................
已經有好多人問過, MESH可解決
一係就偷吊係走廊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞