Router路由器 集中討論區(46) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
19 Like 4 Dislike
原來Linksys E5600比我想像中細,放得入電視櫃

比網上個尺寸fake咗,我懷疑其實係包裝尺寸
我上次去黃金果間,佢做到喎,有易x錢就話做埋畀我
巴打用成點?我諗緊部AC66U升唔升級
講好就linksys mx4200 好d㗎啦
但係2部唔同價位
睇筆值啦
理論上兼容
ax router 包埋ac 及以下嘅制式
多數智能家居產品先會有機會連唔到
wifi卡果d 冇聽過有人話唔得
WHW0302將來升級MX4200都方便d
400呎router擺廳 電腦係房隔一道門
入門買E7350定AX56u好d
用緊網上行1000m
ax56u
用左56U一年半啦, 仲係差唔多價, 睇黎幾好賣下
ax56u 同 tuf ax3000?
見後者999幾抵屌
筆值唔係問題嘅話 我見呢度推tuf 多d
好似係 要爬下po
梗係啦 AX56u 差唔多價錢買到AX82u 既級數
黎緊屋企裝修,用一個router夠唔夠覆蓋哂成間屋 定係要用mesh? 用mesh係咪插lan線會好過用wifi連?兩間細房中間幅牆會冇左 咁mesh應該放邊?
我睇pin,tuf ax3000算中階,ax56u算入門,係咪咁理解?
用緊ax88-u想問下5g 頻道成日都同人撞有冇咩辦法?
買返黎先知Mx5300原來好重手
唯有用app search 附近最少人用就用個條
可以咁理解
唉,成日每隔幾日就要轉一轉頻道好灰。
以前個router都冇呢個問題
AX88u 好似support DFS channel, 試下轉DFS channel 100-128, 但建議disable 160MHz
MR9600要加多隻做Mesh係唔係一係Velop一係MR型號router先得?
唔知有冇
wifi 6 usb adapter是咪只有華碩?
裝修咪拉埋lan線打通d房
咁就用mesh輕鬆覆蓋
好大部的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞