Router路由器 集中討論區(46) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
19 Like 4 Dislike
*佢跟埋既
B098R5MVHQ
TUF-AX5400
£76.49 退稅加翻運應該都係咁上下價, 香港好似1600 UP, 抵嗎?
$1500 得wifi6 dual band 或者wifi5 tri band mesh
無保養睇你博唔博
MX4200 有3 LAN port
想問下mesh左嘅Wi-Fi如果要update,係要up晒兩隻先mesh得返定係up一隻(主)都得?

隻副唔係插住電腦
今日新買左套mx10600,屋企用緊netvigator 1000mb

Setup 完之後試speedtest,iPhone 12 pro max 係parent node得250mb,係child node 得350mb.. 2.4同5gbz 已經分開set,但出黎performance 好差

部野已經唔多setting 搞,都唔知有咩set 錯
求高人指點
up緊主機果陣分機會同時更新
不過建議唔更新
主機慢過分機咁搞笑?
好多干擾?
屋企400尺 冇主力牆,兩個人用下MacBook同iPhone 最多同時4個device 有咩介紹

1000m寬頻
試下轉channel
足數呀... 今晚試下換cable 先
我都諗緊係咪有干擾... 但去邊個位都未試過over 350mbps
隻mx5300 完全唔識set channel
Setting page 過份簡單,好多野都係default
平平地 mr7350 / rax20 / ax3000
Ok唔該巴打
入web ui 先可以set
係ui 都set 唔到channel
右下角ca 再去wifi setting
想問下如果做Wire backhaul既話, 買依個會唔會好啲? , 見佢減價平過MX12600
https://www.bestbuy.com/site/linksys-atlas-pro-ax5300-wifi-6-system-3-pack/6474691.p?skuId=6474691
呢隻係ax5400 dual band 黎,如果wired backhaul 的確速度唔差太遠,但AX4200 cpu 始終快啲,睇你多唔多devices 用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞