Router路由器 集中討論區(46) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
19 Like 4 Dislike
倒吊
QHora-301W 有冇巴打用緊?
值唔值得入手?
netgear係用intel嘅咩???
請問用intel嘅cpu有咩唔好呢?
Rax70 會唔會好啲呢???
我自己依家用緊rax70
之前就用r7000p, 然後就r8000p

即係一路以嚟都係用netgear
想問吓MX4200正常使用嘅時候兩部機身都有少少熱,要唔要買個靜音風扇擺上面散熱,我怕會唔會長期溫度高傷機
問埋ac-68u二手價大概幾多?
你個斷線情況多數係router 命不久已,
依家100m $60~70 左右,1000m都係$100左右,
差果幾十蚊,緊係上1000m啦
緊係買RT-AX3000 $1099 啦

你屋企話大唔大話細唔細,有以下方案
1) 照擺廳,房用2.4G, 應該夠透只係慢少少,
除非你要dl AV,咁就
2) 直接吊個router 喺走廊
3) 加個mesh 喺走廊
你附近放好多野?正常都唔會太熱
牙石firmware 好好多,叻雞就算唔係煙條個firmware 都出晒名廢
我睇返張單個100m plan要交$159一個月
依家同hkbn講升級做1000m都係交$100左右?
咁貴?升級一定加你價啦,加多定加少,
轉台啦,落街應該大把1000m$138 果d 價位
最弊係唔知轉咩台 心大心細
我問過啲街坊咩台都話唔好用
網上行既人想轉去hkbn hkbn既人想轉網上行
暫時最多人講唔好用係cmhk同和記
有無人用緊orbi?
想問點解連衛星10鳩幾萬次都連唔到?
rbk40 用左好似兩年左右 好平安
有冇人知隻 ampifi alien 好唔好用? 同埋我見香港好似冇mesh point 賣。其他國家好似有set裝賣
但我記得幾年前開始上連登, 呢度啲巴打好推介netgear㗎喎🤔
嗰陣一係AC68U一係R7000
以前反而冇乜人推Linksys
可能依家Netgear啲firmware唔生性
同埋Asus 個Web UI係愈整愈好
嗰陣Mesh Wifi 下放 support埋AC68U都間接令我變咗死忠
咁係因為R7000 可以刷merlin, 咁點解買完要刷merlin 唔洗問啦下話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞